4 g
Central American Style-kryddermiks
20 g
Gresskarkjerner
1 stk
Squash
½ pakke
Vårløk
170 g
Kikerter
4 g
Perlecouscous
(Inneholdergluten)½ stk
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)1 pose
Sitron
37.5 g
Bladpersille
125 g
Yoghurt
(Inneholdermelk)¼ ss
Gresk salatost
(Inneholdermelk)4 dl
Cherrytomater
etter behov
Vann* (steg 4)
Vann* (steg 3)
Smør* (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side i en tallerken. Skjær squash i små biter. Skjær vårløk i tynne skiver.
Fordel squash på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Hell vannet av kikerter [1/2 pakke, 2P]. Fordel kikerter på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med panamat, en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 15-17 min, eller til kikertene er gyldne og squashen mykner.
Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett vårløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett perlecouscous og senk varmen til middels. La småkoke i 12-15 min, til myke med litt bitt. Hell av vannet hvis nødvendig.
Grovhakk persille. Riv en klype limeskall og skjær i båter. Bland yoghurt [1/2 pakke, 2P], vann* [1 ts | 2 ts] og halvparten av persillen i en skål. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Tilsett halvparten av gresk salatost, halvparten av squashen, en klype limeskall, en skvett limesaft og en skvett olivenolje* til couscousen. Krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Halver cherrytomater.
Fordel couscous i dype tallerkener. Topp med resterende gresk salatost, squash, kikerter, cherrytomater, resterende persille og gresskarkjerner. Drypp over yoghurt og server limebåter på siden.