HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPerlecouscous
topBanner
Perlecouscous

Perlecouscous

med kikerter, squash og yoghurtdressing

Tags:RaskVegetar
Allergener:HveteGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Panamat

1 pakke

Gresskarkjerner

1 stk

Squash

1 stk

Vårløk

½ pakke

Kikerter

170 g

Perlecouscous

(InneholderHvete, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

37.5 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

100 g

Gresk salatost

125 g

Cherrytomater

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ss

Vann (steg 4)

4 dl

Vann (steg 3)

etter behov

Smør (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier477 kcal
Energi (kj)1996 kj
Fett9.76 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater74.08 g
Sukker7.6 g
Protein18.51 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side i en tallerken. Skjær squash i små biter. Skjær vårløk i tynne skiver.

2

Fordel squash på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Hell vannet av kikerter [1/2 pakke, 2P]. Fordel kikerter på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med panamat, en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 15-17 min, eller til kikertene er gyldne og squashen mykner.

3

Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett vårløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett perlecouscous og senk varmen til middels. La småkoke i 12-15 min, til myke med litt bitt. Hell av vannet hvis nødvendig.

4

Grovhakk persille. Riv en klype limeskall og skjær i båter. Bland yoghurt [1/2 pakke, 2P], vann* [1 ts | 2 ts] og halvparten av persillen i en skål. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

5

Tilsett halvparten av gresk salatost, halvparten av squashen, en klype limeskall, en skvett limesaft og en skvett olivenolje* til couscousen. Krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Halver cherrytomater.

6

Fordel couscous i dype tallerkener. Topp med resterende gresk salatost, squash, kikerter, cherrytomater, resterende persille og gresskarkjerner. Drypp over yoghurt og server limebåter på siden.