Våre matkasserHjelpGavekort
Gresk pastasalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk pastasalat

Gresk pastasalat

med pannestekte kikerter og ostedressing

Gresk pastasalat med pannestekte kikerter og ostedressing.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Farfalle

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

1 stk

Agurk

125 g

Cherrytomater

40 g

Kalamataoliven

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

½ pakke

Kikerter

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

Ikke inkludert i matkassen din

⅓ ss

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier860 kcal
Energi (kj)3597 kj
Fett24.69 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater117.55 g
Sukker18.5 g
Protein33.66 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok pasta i 12-13 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet med en sil og skyll pastaen i kaldt vann*. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Forbered frukt og grønt
2

Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Legg i en liten skål og krydre med en stor klype salt*. Hell væsken av kikerter [1/2 pakke, 2P] og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Riv en god klype sitronskall og del sitron i to. TIPS: Rødløken blir myk og får en god smak av salt. Saltet vil bli vasket av senere, så ikke vær beskjeden! VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek kikerter
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter under omrøring i 5-6 min. Ta stekepannen av varmen, tilsett sitronskall og en klype salt* og pepper* og bland godt. Sett til side.

Forbered grønnsaker
4

Skjær agurk i 1 cm biter. Del cherrytomater i to. Grovhakk kalamataoliven. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Plukk persilleblader. Finhakk dill.

Lag dressing
5

Mos gresk salatost i en skål med en gaffel. Rør inn rømme [1/2 pakke, 2P], dill, sukker* [1/2 ts | 1 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper*. Tilsett mer vann* hvis dressingen er for tykk, den skal ha en dryppende konsistens. Skyll rødløk i kaldt vann* for å fjerne saltet.

Server
6

Bland pasta, grønnsaker, kalamataoliven, halvparten av persillen og halvparten av dressingen i en stor salatbolle. Smak til med salt* og pepper*. Fordel pastasalat i dype tallerkener og drypp over resterende dressing. Topp med kikerter og resterende persille.