Gresk pastasalat med pannestekte kikerter og ostedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Farfalle
1 stk
Agurk
125 g
Cherrytomater
40 g
Kalamataoliven
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
100 g
Gresk salatost
1 pose
Bladpersille
½ pakke
Kikerter
½ pakke
Rømme
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
⅓ ss
Vann (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok pasta i 12-13 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet med en sil og skyll pastaen i kaldt vann*. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Legg i en liten skål og krydre med en stor klype salt*. Hell væsken av kikerter [1/2 pakke, 2P] og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Riv en god klype sitronskall og del sitron i to. TIPS: Rødløken blir myk og får en god smak av salt. Saltet vil bli vasket av senere, så ikke vær beskjeden! VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter under omrøring i 5-6 min. Ta stekepannen av varmen, tilsett sitronskall og en klype salt* og pepper* og bland godt. Sett til side.
Skjær agurk i 1 cm biter. Del cherrytomater i to. Grovhakk kalamataoliven. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Plukk persilleblader. Finhakk dill.
Mos gresk salatost i en skål med en gaffel. Rør inn rømme [1/2 pakke, 2P], dill, sukker* [1/2 ts | 1 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper*. Tilsett mer vann* hvis dressingen er for tykk, den skal ha en dryppende konsistens. Skyll rødløk i kaldt vann* for å fjerne saltet.
Bland pasta, grønnsaker, kalamataoliven, halvparten av persillen og halvparten av dressingen i en stor salatbolle. Smak til med salt* og pepper*. Fordel pastasalat i dype tallerkener og drypp over resterende dressing. Topp med kikerter og resterende persille.