Jorda Rundt-krydret grønn linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jorda Rundt-krydret grønn linsesalat

Jorda Rundt-krydret grønn linsesalat

med smuldret salatost og pitakrutonger

Får vi friste med en smakfull og frisk salat med krydrede linser, syltede grønnsaker, tomat, agurk og spinat? Salaten gjøres komplett med ovnsbakte pitakrutonger, rømme og et dryss smuldret salatost.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

2 stk

Tomat

½ pakke

Grønne linser

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ stk

Rødløk

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

4 g

Røkt paprikapulver

1 stk

Hvitløk

75 g

Reddiker

1 g

Chiliflak

60 g

Spinat

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til linser

1 ss

Vann til linser

¼ ts

Salt til linser

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1 ss

Olje til brød

¼ ts

Salt til dressing

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier629 kcal
Energi (kj)2633 kj
Fett33.5 g
Mettet fett13.5 g
Karbohydrater57.5 g
Sukker11.1 g
Protein18 g
Natrium68.1 mg

Framgangsmåte

Stek linser
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hell væske av grønne linser.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek Jorda Rundt og hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. Tilsett linser, chiliflak, smør, vann, salt og en klype pepper.

Stek i 3-4 min, eller til gjennomvarmt. Ta stekepannen av varmen og sett til side for å svalne.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Sylt grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Halver sitron.

Bland sitronsaft, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend rødløk og reddiker i laken, og sett til side.

Ovnsbak pitakrutonger
3

Skjær pitabrød i 2 cm store biter.

Bland pitabrød, olivenolje, røkt paprikapulver, salt og en klype pepper i en liten skål.

Fordel pitabrødkrutonger jevnt på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø-

TIPS: Hold et øye med krutongene, så de ikke brenner seg.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær agurk i halvmåner.

Grovhakk tomat.

Skyll spinat.

Bland spinat, tomat, agurk, syltede grønnsaker (med lake), olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland avkjølte linser i skålen.

Smuldre salatost
5

Smuldre salatost i grove biter.

Server
6

Anrett salat i skåler.

Topp med pitakrutonger og rømme.

Dryss over smuldret salatost.