Skip to main content
Gratinerte kjøttboller i tomatsaus
Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

med hvitløksbrød og tomatsalat

Kjøttboller er en klassiker på middagsbordet, men denne gangen piffer vi opp tilbehøret. Kjøttbollene gratineres i en fyldig tomatsaus toppet med gouda, og serveres med lunt hvitløksbrød og en frisk salat med cherrytomater.

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Kjøttbuljong

125 g

Cherrytomater

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

2 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

1 stk

Rødløk

1 stk

Bladpersille

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

2 ss

Olje til hvitløksolje

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier1272 kcal
Energi (kj)5321 kj
Fett60.5 g
Mettet fett21.5 g
Karbohydrater120.2 g
Sukker22.3 g
Fiber6.5 g
Protein59.1 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium1287.4 mg
Calcium0.3 mg

Framgangsmåte

Rull kjøttboller
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta pizzadeig ut av pakning og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.

Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender og legg dem på en tallerken.

Forbered råvarer
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 4-5 min, eller til brunet (de stekes ferdig i steg 3). Snu dem av og til. Legg over i en ildfast form.

I mellomtiden, finhakk rødløk og persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje og persille i en liten skåll og sett til side.

Lag grateng
3

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til myknet.

Tilsett resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, hakkede tomater, salt, vann og sukker.

Hell sausen i den ildfaste formen med kjøttboller og topp med gouda.

Lag hvitløksbrød
4

Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og kna ut (bruk alternativt en kjevle) til et ca 1 cm tykt rektangel.

La hvile et par minutter, hvis deigen er vanskelig å jobbe med. 

Overfør pizzadeig til et stekebrett med bakepapir. Brett deigen over seg selv i tredjedeler og lag små groper med fingrene.

Drypp hvitløksolje over deigen og krydre med en stor klype salt.

Sett kjøttboller og brød i ovnen. Bak i 12-13 min, eller til osten har smeltet, sausen bobler og kjøttboller og brød er gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver cherrytomater.

Bland salatblanding og cherrytomater i en mellomstor skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Tilsett en skvett olivenolje rett før servering.

Server
6

Skjær brød i skiver.

Anrett gratinerte kjøttboller i tomatsaus i skåler.

Server med brød og salat.