Kjøttboller er en klassiker på middagsbordet, men denne gangen piffer vi opp tilbehøret. Kjøttbollene gratineres i en fyldig tomatsaus toppet med gouda, og serveres med lunt hvitløksbrød og en frisk salat med cherrytomater.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Kjøttbuljong
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
2 stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
1 stk
Rødløk
1 stk
Bladpersille
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
2 ss
Olje til hvitløksolje
¼ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta pizzadeig ut av pakning og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender og legg dem på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 4-5 min, eller til brunet (de stekes ferdig i steg 3). Snu dem av og til. Legg over i en ildfast form.
I mellomtiden, finhakk rødløk og persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje og persille i en liten skåll og sett til side.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til myknet.
Tilsett resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, hakkede tomater, salt, vann og sukker.
Hell sausen i den ildfaste formen med kjøttboller og topp med gouda.
Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og kna ut (bruk alternativt en kjevle) til et ca 1 cm tykt rektangel.
La hvile et par minutter, hvis deigen er vanskelig å jobbe med.
Overfør pizzadeig til et stekebrett med bakepapir. Brett deigen over seg selv i tredjedeler og lag små groper med fingrene.
Drypp hvitløksolje over deigen og krydre med en stor klype salt.
Sett kjøttboller og brød i ovnen. Bak i 12-13 min, eller til osten har smeltet, sausen bobler og kjøttboller og brød er gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver cherrytomater.
Bland salatblanding og cherrytomater i en mellomstor skål, og krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett en skvett olivenolje rett før servering.
Skjær brød i skiver.
Anrett gratinerte kjøttboller i tomatsaus i skåler.
Server med brød og salat.