Tex-mex-krydret ostebakt gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-mex-krydret ostebakt gnocchi

Tex-mex-krydret ostebakt gnocchi

med paprika, gulrot og vårløk

I denne lekre oppskriften har vi kombinert det beste fra det italienske og det meksikanske kjøkkenet. Vi steker gnocchi i pannen, før vi lar blander den med en herlig tomatsaus laget med paprika, mais, gulrot, hvitløk, chili og vår egen krydderblanding, Tex-Mex. Retten toppes med finrevet ost og gouda, og får godgjøre seg i ovnen til osten smelter. Server herligheten med et dryss fersk vårløk, så er middagen klar på kun en halvtime!

Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Vårløk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 boks

Mais

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Ketchup (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier684 kcal
Energi (kj)2861 kj
Fett25.2 g
Mettet fett15.7 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker21.4 g
Protein22.8 g
Natrium390 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Stek gnocchi
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Smelt smør [1 ss | 2 ss] og dekk bunnen av en stor stekepanne [2 stekepanner, 4P] med olivenolje.

Stek gnocchi i 6-8 min, eller til gylne. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett til side i en tallerken.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis gnocchien setter seg fast i stekepannen.

TIPS: Gnocchien skal ikke kokes før den stekes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær paprika i 1 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, mais, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 4-5 min, eller til lett brunet.

Tilsett gulrot og hvitløk, og stek videre i 2 min.

Lag saus
4

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], ketchup [1 ss | 2 ss], Tex-Mex, chiliflak, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 dl | 2 dl] i stekepannen, og la småputre i 3 min, til noe tyknet.

Ovnsbak gnocchi
5

Legg stekt gnocchi over i en ildfast form, hell over tomatsaus og topp med finrevet ost og gouda.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til osten smelter og blir gyllen.

Server
6

Anrett gnocchi i dype tallerkener.

Topp med vårløk.