Skip to main content
Urtekrydrede fiskekaker
Urtekrydrede fiskekaker

Urtekrydrede fiskekaker

med ovnsbakte poteter og frisk ruccolasalat

På menyen i dag står en norsk favoritt, nemlig fiskekaker! Med deilig tilbehør av krydrede poteter og frisk ruccolasalat med eple og et hint av sitrus. Fiskekakene er enkle å forme og skal stekes i ovnen sammen potetene. Retten toppes med en dressing bestående av blant annet sennep og persille, som passer perfekt til både fiskekakene og salaten.

Tags:
Barnevennlig
Under 650 kcal
Melkefri
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Dill

½ stk

Bladpersille

½ stk

Eple

½ stk

Sitron

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

30 g

Panko paneringsmel

4 g

Hvitløksflørt

40 g

Ruccola

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

6 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Sukker

Næringsinnhold

Kalorier583 kcal
Energi (kj)2437 kj
Fett28.7 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater51.6 g
Sukker8.2 g
Fiber4.7 g
Protein30.5 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium12.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett

Framgangsmåte

Stek potet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter. Bland sammen potet, hvitløksflørt, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Legg i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Stek i 20-25 min. TIPS: Skjær potet til riktig og lik størrelse slik at bitene stekes jevnt til oppgitt tid.

Forbered råvarer
2

Skjær eple (uskrelt) i 1 cm biter. Finhakk persille og dill. Del sitron i to. Finhakk fisk. VIKTIG: Husk å bruke eget skjærebrett til rått kjøtt. Jo mindre fiskebiter, jo bedre – dette vil gjøre det enklere å binde sammen ingrediensene.

Lag fiskekaker
3

Bland fisk, panko, halvparten av persillen, halvparten av dillen, egg* [1 stk | 2 stk] og salt* [½ ts | 1 ts] godt sammen i en bolle. Form farsen til 3-4 cm tykke fiskekaker (2 kaker per pers). TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de falle fra hverandre.

Stek fiskekaker
4

Legg fiskekakene på stekebrettet sammen med potetene og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 10-12 min, inntil gjennomstekte.

Lag salat og dressing
5

Legg ruccola i en skål og tilsett en skvett olivenolje*, en skvis sitronsaft og en klype salt*. Bland inn eple og sett til side inntil servering. Bland sammen majones, sennep, resterende persille og dill, en skvis sitronsaft, sukker* [¼ ts | ½ ts] og en klype salt* i en skål. Sett til side inntil servering.

Servér
6

Anrett salat, poteter og fiskekaker på tallerkener. Topp med en generøs mengde dressing.