På menyen i dag står en norsk favoritt, nemlig fiskekaker! Med deilig tilbehør av krydrede poteter og frisk ruccolasalat med eple og et hint av sitrus. Fiskekakene er enkle å forme og skal stekes i ovnen sammen potetene. Retten toppes med en dressing bestående av blant annet sennep og persille, som passer perfekt til både fiskekakene og salaten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Dill
½ stk
Bladpersille
½ stk
Eple
½ stk
Sitron
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
4 g
Hvitløksflørt
40 g
Ruccola
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
6 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Sukker
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter. Bland sammen potet, hvitløksflørt, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Legg i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Stek i 20-25 min. TIPS: Skjær potet til riktig og lik størrelse slik at bitene stekes jevnt til oppgitt tid.
Skjær eple (uskrelt) i 1 cm biter. Finhakk persille og dill. Del sitron i to. Finhakk fisk. VIKTIG: Husk å bruke eget skjærebrett til rått kjøtt. Jo mindre fiskebiter, jo bedre – dette vil gjøre det enklere å binde sammen ingrediensene.
Bland fisk, panko, halvparten av persillen, halvparten av dillen, egg* [1 stk | 2 stk] og salt* [½ ts | 1 ts] godt sammen i en bolle. Form farsen til 3-4 cm tykke fiskekaker (2 kaker per pers). TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de falle fra hverandre.
Legg fiskekakene på stekebrettet sammen med potetene og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 10-12 min, inntil gjennomstekte.
Legg ruccola i en skål og tilsett en skvett olivenolje*, en skvis sitronsaft og en klype salt*. Bland inn eple og sett til side inntil servering. Bland sammen majones, sennep, resterende persille og dill, en skvis sitronsaft, sukker* [¼ ts | ½ ts] og en klype salt* i en skål. Sett til side inntil servering.
Anrett salat, poteter og fiskekaker på tallerkener. Topp med en generøs mengde dressing.