Ecuadoriansk chaulafán - stekt ris og kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ecuadoriansk chaulafán - stekt ris og kylling

Ecuadoriansk chaulafán - stekt ris og kylling

med stekte grønnsaker, chili og koriander

Chaulafán er en ecuadoriansk matrett med stekt ris, kylling og grønnsaker som byr på en symfoni av smaker! Vi smakssetter retten med ingefær, hvitløk, spisskummin og chili, og serverer den med et dryss vårløk og koriander.

Tags:
Sterk
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

300 g

Strimlet kyllingbryst

2 ts

Ingefær

150 g

Basmatiris

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflak

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

2 g

Spisskummin, støtt

1 stk

Paprika, grønn

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier513 kcal
Energi (kj)2147 kj
Fett3.5 g
Mettet fett0.7 g
Karbohydrater96.8 g
Sukker9.5 g
Protein52.9 g
Natrium1.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la småkoke under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til den skal stekes.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skjær paprika i 1 cm store biter.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt.

Stek i 4-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Snu av og til.

Legg over på en tallerken og hold varm.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, gulrot, ingefær, paprika og hvitløk i 6-7 min, eller til noe myknet.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Grovhakk koriander.

Lag chaulafán
5

Tilsett kylling i pannen når grønnsaker har myknet.

Tilsett kokt ris, spisskummin, chiliflak og soyasaus.

Stek i 2-3 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett chaulafán i dype tallerkener.

Topp med vårløk og koriander.