Chaulafán er en ecuadoriansk matrett med stekt ris, kylling og grønnsaker som byr på en symfoni av smaker! Vi smakssetter retten med ingefær, hvitløk, spisskummin og chili, og serverer den med et dryss vårløk og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
300 g
Strimlet kyllingbryst
2 ts
Ingefær
150 g
Basmatiris
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflak
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
2 g
Spisskummin, støtt
1 stk
Paprika, grønn
1 stk
Vårløk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la småkoke under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til den skal stekes.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Skjær paprika i 1 cm store biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt.
Stek i 4-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Snu av og til.
Legg over på en tallerken og hold varm.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, gulrot, ingefær, paprika og hvitløk i 6-7 min, eller til noe myknet.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Tilsett kylling i pannen når grønnsaker har myknet.
Tilsett kokt ris, spisskummin, chiliflak og soyasaus.
Stek i 2-3 min.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett chaulafán i dype tallerkener.
Topp med vårløk og koriander.