I dag byr vi på en herlig pastarett inspirert av det amerikanske Tex-Mex-kjøkkenet. Kjøttdeig, paprika, vårløk, tomater og mornaysaus blir til en nydelig og kremet saus. Pastaen vi har valgt i dag er rigatoni, som er en ekte sausetyv. Vi blander pasta med kjøttdeig, saus og grønnsaker i stekepannen, og vipps er det middag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
195 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
100 g
Mornaysaus
250 g
Kjøttdeig av storfe
180 g
Rigatoni
4 g
Ay Cajun-ba
1 stk
Vårløk
1 stk
Paprika
5 g
Tex-Mex
½ g
Chiliflak
½ dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Sett til side.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver på skrått.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, paprika, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rødt.
Rør inn hakkede tomater, mornaysaus, salt og en stor klype chiliflak. Senk til middels varme og la småkoke til rigatoni er ferdigkokt.
Tilsett rigatoni og pastavann i stekepannen og bland godt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett Tex-Mex-pasta i dype tallerkener.
Strø over vårløk og en klype chiliflak om ønskelig.