Skip to main content
Tex-Mex kjøttdeigpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex kjøttdeigpasta

Tex-Mex kjøttdeigpasta

med krydret mornaysaus og vårløk

I dag byr vi på en herlig pastarett inspirert av det amerikanske Tex-Mex-kjøkkenet. Kjøttdeig, paprika, vårløk, tomater og mornaysaus blir til en nydelig og kremet saus. Pastaen vi har valgt i dag er rigatoni, som er en ekte sausetyv. Vi blander pasta med kjøttdeig, saus og grønnsaker i stekepannen, og vipps er det middag.

Tags:
Rask
Superrask
Tilberedning 10 min
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

195 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

100 g

Mornaysaus

250 g

Kjøttdeig av storfe

180 g

Rigatoni

4 g

Ay Cajun-ba

1 stk

Vårløk

1 stk

Paprika

5 g

Tex-Mex

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier752 kcal
Energi (kj)3147 kj
Fett27.8 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater80.9 g
Sukker14.1 g
Fiber7.7 g
Protein40.6 g
Natrium440.9 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Sett til side.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

Stek kjøttdeig
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver på skrått.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, paprika, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 4-5 min, til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rødt.

Bland sammen
3

Rør inn hakkede tomater, mornaysaus, salt og en stor klype chiliflak. Senk til middels varme og la småkoke til rigatoni er ferdigkokt.

Tilsett rigatoni og pastavann i stekepannen og bland godt.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett Tex-Mex-pasta i dype tallerkener.

Strø over vårløk og en klype chiliflak om ønskelig.