HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Marinert Kylling
topBanner
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med friske grønnsaker og srirachamajones

I dag kan vi friste med en rett som er like fargerik som den er smakfull! Mens bulguren koker, steker vi BBQ-marinert kylling til perfeksjon. Vi sylter rødløk for å tilføye en ekstra dimensjon til retten og serverer alt sammen i en skål med mango, paprika og agurk. Helt til slutt topper vi med srirachamajones for et ekstra kick!

Tags:Rask
Allergener:glutenSulfitterEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

kyllingbryst

170 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

½ stk

Mango

1 stk

Rød paprika

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ts

Sukker* (steg 1)

8 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier757.275 kcal
Energi (kj)3168.4382 kj
Fett18.8225 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater89.2165 g
Sukker34.3 g
Protein46.821 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bland hvitvinseddik, sukker* [3 ts | 6 ts] og en klype salt* i en liten skål. Rør rundt til sukkeret er oppløst. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk i skålen til rødløken er dekket av væske. Sett til side frem til servering.

2

Kok opp en kjele med saltet* vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*.

3

Skjær kyllingbryst i 3 biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. Tilsett BBQ-saus det siste minuttet av steketiden. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skrell og skjær mango i 1 cm tykke biter. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Grovhakk agurk.

5

Hell væsken av syltet rødløk rett før servering.

6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med BBQ-kylling, paprika, agurk, mango og syltet rødløk i hvert sitt hjørne av skålen. Server srirachamajones på siden. TIPS: Hvis du synes srirachamajonesen er for sterk, kan du blande den med en skvett vann.