Prøv deg på en spansk klassiker med vår nydelig paellabowl! Vi topper retten med krydret kjøttdeig, fersk ruccola og en mild og kremete yoghurtsaus som dufter av sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
1 boks
Tomatpure
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
2 g
Spisskummin, støtt
4 g
Røkt paprikapulver
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Sitron
40 g
Ruccola
1 ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Finhakk løk og paprika.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek løk og paprika i 1-2 min, eller til gylne og velduftende.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris, tomatpure og salt, og la småkoke på middels lav varme under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig og krydre med salt, en klype pepper, spisskummin og røkt paprikapulver. Stek i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver sitron og press en stor skvett sitronsaft i en liten skål.
Bland yoghurt, salt og en klype pepper i skålen. Sett til side.
Skyll ruccola.
Bland ruccola, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett paella i skåler.
Topp med kjøttdeig, ruccola og sitronyoghurt.