Skip to main content
Spaghetti med hjemmelagd pesto og mozzarella
Spaghetti med hjemmelagd pesto og mozzarella

Spaghetti med hjemmelagd pesto og mozzarella

med brokkoli og ruccola

Pasta med pesto er en klassiker - enkel, rask og en sikker middagsfavoritt. Prøv en smakfull luksusvariant ved å lage pestoen fra bunnen av, og kombiner spaghettien med stekt brokkoli, fersk mozzarella og ruccola.

Tags:
Tilberedning 10 min
Rask
Vegetar
Comfort Food
Superrask
Allergener:
Melk
Egg
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

2 stk

Basilikum

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)

250 g

Brokkoli

40 g

Ruccola

100 g

Gresk ost

(Inneholder: Melk)

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til pasta

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

3 ss

Olje til pesto

½ ts

Salt til pesto

Næringsinnhold

Kalorier913 kcal
Energi (kj)3821 kj
Fett54.6 g
Mettet fett15.7 g
Karbohydrater72.3 g
Sukker7.1 g
Fiber8.9 g
Protein29.5 g

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Hell ut vannet og legg pasta tilbake i kjelen. Rør inn en skvett olivenolje.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered brokkoli
2

I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Stek brokkoli
3

Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli i 5-6 min, eller til myknet.

Krydre med salt og en klype pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Bland pesto
4

I mellomtiden, finhakk basilikum og pinjekjerner.

Finhakk eller press hvitløk.

Del sitron i to.

Bland basilikum, hvitløk, pinjekjerner, en stor skvett sitronsaft, finrevet ost, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.

Tilsett pesto og brokkoli i kjelen med pasta, og bland godt.

Forbered topping
5

Hell ut væsken fra mozzarellaen og riv i grove biter.

Skyll ruccola.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener og topp med mozzarella og ruccola.