½ stk
Butternutgresskar
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot, lilla
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(InneholderHvete, Gluten)100 g
Ricotta
(InneholderMelk)½ pose
Basilikum
½ stk
Sitron
50 g
Prosciutto
60 g
Salatblanding
20 g
Solsikkefrø
4 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Fjern frøene og skjær butternutgresskar [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter. Skjær gulrot og rødbete i 2 cm biter (uskrellet). Skjær rødløk i 1 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Krydre butternutgresskar med Panamat. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre og gylne.
Kok opp en kjele med saltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur i 9-10 min, eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen. TIPS: Vannet burde være like salt som sjøvann.
Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 7-9 min, eller til sprø. TIPS: Sørg for at det er avstand mellom skivene.
Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Plukk og finhakk basilikumblader [1/2 pose, 2P]. Bland ricotta, sitronskall, basilikum, vann* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland ferdig bulgur, ovnsbakte grønnsaker, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en skvett sitronsaft på stekebrettet. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Anrett grønnsaksbulgur og salatblanding i dype tallerkener. Topp med basilikumricotta. Bryt prosciutto i små biter og strø over. Pynt med solsikkefrø.