Fyldig prosciuttosalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyldig prosciuttosalat

Fyldig prosciuttosalat

med ovnsbakt butternutgresskar og basilikumricotta

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Butternutgresskar

1 stk

Rødbete

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot, lilla

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

½ pose

Basilikum

½ stk

Sitron

50 g

Prosciutto

60 g

Salatblanding

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier553 kcal
Energi (kj)2314 kj
Fett24.35 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater53.88 g
Sukker12.5 g
Protein23.13 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Fjern frøene og skjær butternutgresskar [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter. Skjær gulrot og rødbete i 2 cm biter (uskrellet). Skjær rødløk i 1 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Krydre butternutgresskar med Panamat. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre og gylne.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med saltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur i 9-10 min, eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen. TIPS: Vannet burde være like salt som sjøvann.

Bak prosciutto
3

Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 7-9 min, eller til sprø. TIPS: Sørg for at det er avstand mellom skivene. 

Lag basilikumsricotta
4

Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Plukk og finhakk basilikumblader [1/2 pose, 2P]. Bland ricotta, sitronskall, basilikum, vann* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland bulgur og grønnsaker
5

Bland ferdig bulgur, ovnsbakte grønnsaker, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en skvett sitronsaft på stekebrettet. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Servér
6

Anrett grønnsaksbulgur og salatblanding i dype tallerkener. Topp med basilikumricotta. Bryt prosciutto i små biter og strø over. Pynt med solsikkefrø.