Svenske kjøttboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svenske kjøttboller

Svenske kjøttboller

med kokte poteter og syltet agurk

I dag skal vi besøke en god granne og spise saftige svenske kjøttbullar. Vi skal forme en raus mengde kjøttboller bestående av kjøttdeig, løk og fløte. Som tilbehør skal vi servere tradisjonelle, kokte poteter og syltet agurk. Vi skal også lage en rund og smakfull brun saus, blant annet med tyttebær. Dette er en enkel og rask rett som passer for hele familien.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

½ stk

Sjalottløk

500 g

Poteter

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Tyttebærsyltetøy

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2904 kj
Fett30.3 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater71.3 g
Sukker30.3 g
Protein35.8 g
Natrium442 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper, og sett til side. Sett på lokk slik at de holder varmen. 

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. 

Grovhakk dill.

Bland agurk, dill, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurk er dekket. Bland godt og sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Form kjøttboller
3

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], sjalottløk, panko [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Fukt hendene og form farsen til 5 stk. kjøttboller per person. Overfør til en tallerken.

Stek kjøttboller
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller under omrøring i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk varmen til middels når de begynner å bli brunet. Overfør til en ren tallerken.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er gjennomstekte og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Ikke vask pannen. Varm opp stekepannen til middels varme.

Tilsett brun saus, vann [2 ss | 4 ss], kyllingbuljong og tyttebærsyltetøy [1 ss | 2 ss]. Bland godt. La småkoke i 3-4 min, eller til gjennomvarm. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.

Server
6

Anrett kjøttboller, poteter og syltet agurk på tallerkener.

Hell brun saus over kjøttbollene og server resterende tyttebærsyltetøy på siden.