
Svenske kjøttboller
med kokte poteter og syltet agurk
I dag skal vi besøke en god granne og spise saftige svenske kjøttbullar. Vi skal forme en raus mengde kjøttboller bestående av kjøttdeig, løk og fløte. Som tilbehør skal vi servere tradisjonelle, kokte poteter og syltet agurk. Vi skal også lage en rund og smakfull brun saus, blant annet med tyttebær. Dette er en enkel og rask rett som passer for hele familien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
250 g
Kjøttdeig
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
½ stk
Sjalottløk
500 g
Poteter
4 g
Kyllingbuljong
50 g
Tyttebærsyltetøy
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper, og sett til side. Sett på lokk slik at de holder varmen.
Skjær agurk i tynne skiver.
Grovhakk dill.
Bland agurk, dill, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurk er dekket. Bland godt og sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], sjalottløk, panko [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Fukt hendene og form farsen til 5 stk. kjøttboller per person. Overfør til en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk varmen til middels når de begynner å bli brunet. Overfør til en ren tallerken.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er gjennomstekte og uten antydninger av rødt.
Ikke vask pannen. Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett brun saus, vann [2 ss | 4 ss], kyllingbuljong og tyttebærsyltetøy [1 ss | 2 ss]. Bland godt. La småkoke i 3-4 min, eller til gjennomvarm. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.
Anrett kjøttboller, poteter og syltet agurk på tallerkener.
Hell brun saus over kjøttbollene og server resterende tyttebærsyltetøy på siden.