Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Butternutgresskar
½ stk
Squash
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 pose
Basilikum
20 g
Hasselnøtter
350 g
Gnocchi
100 g
Grønnkål
20 g
Finrevet ost
2 ss
Vann (steg 5)
1.5 ss
Smør (steg 5)
Ta smør* [1 1/2 ss | 3 ss] ut av kjøleskapet. Kok opp vann i en vannkoker eller kjele. Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del gresskar [½ stk, 2P] på midten, fjern frø og skjær i 1 cm terninger. Skjær squash i 1 cm tykke halve skiver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bak i 20-25 min, eller inntil møre og gylne.
Press eller finhakk hvitløk. Finhakk basilikum. Riv sitronskall og del sitron i to. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Tilsett hasselnøtter og rist i 3-4 min, inntil gylne, og deretter grovhakk.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme og tilsett nok olivenolje* til at hele bunnen er dekket. Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min, inntil gylne. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Tilsett mer olje ved behov så gnocchi ikke sitter fast i pannen. TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før steking.
Når gnocchi er ferdig stekt, tilsett hvitløk og kål, og stek i 1 min. Bland ferdig ovnsbakte grønnsaker med gnocchi i stekepannen.
Bland smør [1 1/2 ss | 3 ss], sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], kokende vann* [2 ss | 4 ss], og basilikum (spar litt til pynt) i en liten skål. Rør rundt til smøret har smeltet. Tilsett basilikumsmør og revet hardost i stekepannen med gnocchi og bland godt sammen. Krydre med salt* og pepper*.
Anrett gnocchi i skåler. Topp med resterende basilikum og hasselnøtter.