Skip to main content
Seared sea bass and lemon sauce
Seared sea bass and lemon sauce

Seared sea bass and lemon sauce

with crushed potatoes and creme fraiche

Tags:
Under 50g karbo
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Havabbor

(Inneholder: Fisk)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Sjalottløk

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

½ stk

Rødløk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Dill

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

150 g

Grønne bønner

1 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

1 ss

Smør (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier786 kcal
Energi (kj)3288 kj
Fett43.2 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater57.2 g
Sukker9.1 g
Fiber6.9 g
Protein42.1 g
Natrium408 mg
Trans Fat0.3 g
Calcium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i kvarte.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir med skjært side ned. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.

2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.

Vend inn løk og sett til side. Hell ut væsken før servering.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk sjalottløk.

Pisk vann [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft, hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. Pisk til klumpfri.

Stek grønne bønner
3

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær ender av grønne bønner.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner, hvitløk og en klype salt og pepper i 2-3 min.

Overfør til en tallerken og dekk til med folie.

4

Når potetene har 6-8 min igjen, ta dem ut av ovnen.

Bruk en potetmoser eller liknende og forsiktig knus hver potet.

Strø over finrevet ost og hell over en skvett olivenolje. Bak videre i ovnen ut steketiden, eller til gylne og sprø.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek sjalottløk i 1-2 min.

Tilsett sitronblandingen og la putre i 3-4 min, eller til tyknet.

Stek fisk
5

Trykk fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til bønner på middels høy varme.

Stek fisk med skinnsiden ned i 2-3 min.

Vend fisk og stek videre i 1-2 min, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet blir matt. 

6

Anrett fisk, knuste poteter og bønner på tallerkener. 

Hell sitronsaus over fisken.

Pynt poteter med en klatt creme fraiche [1/2 pakke, 2P], syltede rødløk og revet dill.

Legg resterende sitronbåter på siden.