Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Havabbor
(Inneholder: Fisk)
½ stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Sjalottløk
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
½ stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Dill
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
150 g
Grønne bønner
1 stk
Hvitløk
500 g
Poteter
½ ts
Sukker (steg 2)
1 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
½ ss
Hvetemel (steg 2)
1 ss
Smør (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter i kvarte.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir med skjært side ned. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Vend inn løk og sett til side. Hell ut væsken før servering.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk sjalottløk.
Pisk vann [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft, hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. Pisk til klumpfri.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær ender av grønne bønner.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner, hvitløk og en klype salt og pepper i 2-3 min.
Overfør til en tallerken og dekk til med folie.
Når potetene har 6-8 min igjen, ta dem ut av ovnen.
Bruk en potetmoser eller liknende og forsiktig knus hver potet.
Strø over finrevet ost og hell over en skvett olivenolje. Bak videre i ovnen ut steketiden, eller til gylne og sprø.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sjalottløk i 1-2 min.
Tilsett sitronblandingen og la putre i 3-4 min, eller til tyknet.
Trykk fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til bønner på middels høy varme.
Stek fisk med skinnsiden ned i 2-3 min.
Vend fisk og stek videre i 1-2 min, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet blir matt.
Anrett fisk, knuste poteter og bønner på tallerkener.
Hell sitronsaus over fisken.
Pynt poteter med en klatt creme fraiche [1/2 pakke, 2P], syltede rødløk og revet dill.
Legg resterende sitronbåter på siden.