HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLynstekt Svinekam
topBanner
Lynstekt svinekam

Lynstekt svinekam

med ovnsbakte rotfrukter og kremet pestodressing

Tags:Under 650 kcal
Allergener:EggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

½ stk

Squash

10 g

Sesamfrø

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

50 g

Kremet pestodressing

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier656 kcal
Energi (kj)2743 kj
Fett19.46 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater73.04 g
Sukker20.7 g
Protein47.5 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær løk i 2 cm båter. Skjær rotgrønnsaker og poteter (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje* og krydre med Hvitløksflørt, en god klype salt* og pepper*. Bland sammen. Stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre. 

2

Bland kjøtt, Jorden rundt, en klype salt* og pepper* sammen i en bolle. 

3

Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tykke halve skiver. Når det gjenstår 15 min av tiden til rotgrønnsakene i ovnen, tilsett squash til samme stekebrett. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Tilsett sesamfrø og rist i 3-4 min, eller inntil gylne. Sett til side i en skål. 

4

Når grønnsakene har 5 min igjen av tiden i ovnen, varm en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøtt og stek i 1-2 min på hver side, eller inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. TIPS: Hvis kjøttet blir ferdig før grønnsakene, så pakk det inn i sølvpapir og la hvile frem til servering. 

5

Strø spinat over stekebrettet med ovnsbakte grønnsaker og bland sammen. Skjær svinekam i tynne skiver. 

6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Topp med svinekam. Tilsett en klatt med kremet pestodressing ovenpå kjøttet og pynt med sesamfrø.