Inviter til hverdagsluksus med denne utsøkte retten. Vi svøper svinefilet i prosciutto, bruner den litt i pannen og ovnsbaker den. Kjøttet serveres med en velsmakende rødvinssaus med rosmarin, sprøstekte fries vendt i trøffelolje og en frisk salat med tomat, avokado og ristede pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rosmarin
½ stk
Sjalottløk
125 g
Cherrytomater
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
250 g
Svinefilet
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Nødder, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
8 ml
Trøffelolje
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
50 g
Prosciutto
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Salat
1 stk
Avokado
½ ss
Olje til steking
2 ss
Olje til salat
½ ts
Sukker til salat
½ ss
Olje til saus
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.
Legg prosciutto på et skjærebrett. Legg svinefilet over og rull sammen.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Brun kjøtt i 1-2 min på hver side.
Når det gjenstår 15 min av potetenes steketid, legg kjøtt på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-13 min, eller til gjennomstekt.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll og riv salatblad.
Halver cherrytomater.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Bland salat, avokado, tomat, olivenolje, sukker, salt og pepper i en stor skål rett før servering.
Finhakk sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk og finhakk rosmarinblad.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk, rosmarin og hvitløk i 1 min.
Senk til middels lav varme og tilsett rødvinssaus, vann og en klype salt og pepper. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.
Topp ferdigstekte fries med trøffelolje og bland godt.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett kjøtt og fries på tallerkener.
Topp kjøtt med rødvinssaus og fries med finrevet ost.
Server med salat toppet med pinjekjerner.