Skip to main content
Prosciuttosvøpt svinefilet
Prosciuttosvøpt svinefilet

Prosciuttosvøpt svinefilet

med trøffelfries og rødvinssaus

Inviter til hverdagsluksus med denne utsøkte retten. Vi svøper svinefilet i prosciutto, bruner den litt i pannen og ovnsbaker den. Kjøttet serveres med en velsmakende rødvinssaus med rosmarin, sprøstekte fries vendt i trøffelolje og en frisk salat med tomat, avokado og ristede pinjekjerner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rosmarin

½ stk

Sjalottløk

125 g

Cherrytomater

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

250 g

Svinefilet

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Nødder, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

8 ml

Trøffelolje

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

50 g

Prosciutto

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Salat

1 stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

2 ss

Olje til salat

½ ts

Sukker til salat

½ ss

Olje til saus

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier916 kcal
Energi (kj)3830 kj
Fett52.3 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater56.4 g
Sukker12.1 g
Fiber10.5 g
Protein51.2 g

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.

Stek kjøtt
2

Legg prosciutto på et skjærebrett. Legg svinefilet over og rull sammen.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Brun kjøtt i 1-2 min på hver side.

Når det gjenstår 15 min av potetenes steketid, legg kjøtt på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-13 min, eller til gjennomstekt.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll og riv salatblad.

Halver cherrytomater.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Bland salat, avokado, tomat, olivenolje, sukker, salt og pepper i en stor skål rett før servering.

Lag saus
4

Finhakk sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk og finhakk rosmarinblad.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk, rosmarin og hvitløk i 1 min.

Senk til middels lav varme og tilsett rødvinssaus, vann og en klype salt og pepper. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.

Tilsett trøffelolje
5

Topp ferdigstekte fries med trøffelolje og bland godt.

Server
6

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Anrett kjøtt og fries på tallerkener.

Topp kjøtt med rødvinssaus og fries med finrevet ost.

Server med salat toppet med pinjekjerner.