Skip to main content
Rask japansk kjøttdeigtaco

Rask japansk kjøttdeigtaco

med sprø kålsalat og sterk chili

Drøm deg bort til Asia med en spennende fusion-oppskrift på japansk taco! Kjøttdeigen stekes med hvitløk, ingefær og woksaus for å få frem de herlige asiatiske smakene. Deretter fylles hvert tortillabrød med asiatisk majones, krydret kjøttdeig, sprø kålsalat og en klype chili. Kjapt, enkelt og veldig godt.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

1 stk

Hvitløk

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

1 stk

Sitrusfrukt

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

1 stk

Chili

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier978 kcal
Energi (kj)4094 kj
Fett58.9 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater75.8 g
Sukker15.6 g
Protein31.9 g
Natrium441.2 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.

Skjær lime i båter.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt).

Skyll purre, halver og skjær i tynne skiver.

TIPS: Pass på at du skyller purren godt.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, purre og en klype salt i 5-6 min, eller til brunet.

Mens kjøttdeigen steker, bland salat, gulrot, en skvett limesaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en skål.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Varm tortillabrød
3

Tilsett hvitløk og ingefær til kjøttdeig og stek videre i 1 min.

Tilsett asiatisk woksaus og bland godt.

Krydre med en stor klype pepper.

Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
4

Sett alt på bordet. Smør hvert tortillabrød med asiatisk majones.

Topp med salat, kjøttdeig og chili.

Server resterende limebåter på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.