Hva frister vel ikke mer enn sprøpanert kyllingfilet med hvitløksfyll? Kylling Kiev kan bli din nye middagsfavoritt! Vår variant toppes med sitronsaft og serveres med myke, ovnsbakte rotfrukter og kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
2 stk
Hvitløk
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
2 stk
Gulrot
1 stk
Bladpersille
60 g
Salatblanding
1 stk
Løk
½ ts
Salt til grønnsaker
3 ss
Smør til urtesmør
¼ ts
Salt til smør
¼ ts
Salt til kjøtt
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet så det romtempereres.
Skjær gulrot, pastinakk og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.
Skjær sjalottløk i 2 cm brede båter.
Fordel rotfrukter og sjalottløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en kype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Mos smør, hvitløk, halvparten av persillen, salt og en klype pepper med en gaffel i en liten skål. Sett til side.
Skjær et horisontalt snitt i kyllingen med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom. Krydre med salt.
Fyll kylling med hvitløkssmør og repeter med resterende kylling.
Pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko, resterende persille og en klype salt og pepper i en ny dyp tallerken.
Vend kylling først i egg, deretter i panko. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, så fyllet ikke faller ut.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Legg kylling over på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 6-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Noe av hvitløkssmøret vil sive ut, men dette kan serveres ved siden av.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydninger av rosa i midten.
Skyll salatblanding.
Vend ferdigstekte rotfrukter og løk med salatblanding på stekebrettet. Bland godt, til salaten mykner noe.
Anrett ovnsbakte rotfrukter og Kylling Kiev på tallerkener.
Øs over resterende hvitløkssmør fra stekepannen og topp med en klatt aioli.
Server med sitronbåter.