Skip to main content
Koreansk bibimbap

Koreansk bibimbap

med kjøttdeig og ingefærstekte grønnsaker

Den koreanske nasjonalretten ble skapt for over 1000 år siden, og er blitt videreutviklet. Folk spiste bibimbap på nyttårsaften for å spise opp restene før det nye året, og løsningen var rett og slett å lage en skål med mye godt og blandet. Men i dag trenger vi ikke å feire nyttårsaften for å spise bibimbap! Vår versjon byr på kjøttdeig marinert i hvitløk og ingefær, som serveres på en seng av luftig jasminris og toppes med syltet vårløk.

Tags:
Melkefri
Mer grønt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

2 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

10 g

Sriracha

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

200 g

Sjampinjong

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Ketchup til saus

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier676 kcal
Energi (kj)2830 kj
Fett22.7 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater84.7 g
Sukker14.1 g
Protein39.4 g
Natrium57.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær sopp og vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk pak choi.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Finhakk eller press hvitløk.

Sylt vårløk
3

Bland vårløk, hvitvinseddik og en klype salt i en liten skål. Sett til siden.

Bland ketchup, soyasaus og sriracha i en ny liten skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og sopp i 3-5 min, eller til myke.

Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek videre i 1 min, til velduftende.

Krydre med salt og pepper, legg over i en skål og dekk til.

Stek kjøttdeig
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, salt og pepper i 4-5 min, eller til brunet.

Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachasaus. Bland godt, og smak til med salt og pepper.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Server
6

Hell lake av vårløk.

Anrett ris i skåler.

Topp med kjøttdeig, grønnsaker og syltet vårløk.