Den koreanske nasjonalretten ble skapt for over 1000 år siden, og er blitt videreutviklet. Folk spiste bibimbap på nyttårsaften for å spise opp restene før det nye året, og løsningen var rett og slett å lage en skål med mye godt og blandet. Men i dag trenger vi ikke å feire nyttårsaften for å spise bibimbap! Vår versjon byr på kjøttdeig marinert i hvitløk og ingefær, som serveres på en seng av luftig jasminris og toppes med syltet vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
2 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
10 g
Sriracha
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
200 g
Sjampinjong
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Ketchup til saus
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær sopp og vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk pak choi.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland vårløk, hvitvinseddik og en klype salt i en liten skål. Sett til siden.
Bland ketchup, soyasaus og sriracha i en ny liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og sopp i 3-5 min, eller til myke.
Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek videre i 1 min, til velduftende.
Krydre med salt og pepper, legg over i en skål og dekk til.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, salt og pepper i 4-5 min, eller til brunet.
Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachasaus. Bland godt, og smak til med salt og pepper.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Hell lake av vårløk.
Anrett ris i skåler.
Topp med kjøttdeig, grønnsaker og syltet vårløk.