Skip to main content
Ricotta- og spinatgrateng

Ricotta- og spinatgrateng

med fersk basilikum og pinjekjerner

Gratinert mat er ofte en favoritt på middagsbordet, og det med god grunn! Vi lager vår versjon med al dente-kokt pennepasta vendt i en fyldig tomatsaus med fløte, spinat, chili og vår egen krydderblanding, Hello Sunrise. Gratengen toppes med finrevet ost og gouda, og godgjør seg i ovnen til den får en gyllen skorpe. Server herligheten med ristede pinjekjerner og fersk basilikum.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

½ stk

Løk

½ g

Chiliflak

1 stk

Basilikum

390 g

Hakkede tomater

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

180 g

Penne

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

60 g

Spinat

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

100 g

Ricotta

(Inneholder: Melk)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier870 kcal
Energi (kj)3641 kj
Fett41.4 g
Mettet fett20.6 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker20.7 g
Protein32.8 g
Natrium1394 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 5-7 min. Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Lag saus
2

I mellomtiden, grovhakk løk.

Skyll og grovhakk spinat.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til myknet.

Tilsett hakkede tomater, matfløte, spinat, grønnsaksbuljong, Hello Sunrise, chiliflak, sukker, salt og en klype pepper.

Senk til middels lav varme og la putre i 5 min, til tyknet

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered tomat
3

Skjær tomat i 1 cm tykke skiver.

Vend pasta i saus.

Lag grateng
4

Hell halvparten av sausen i en ildfast form.

Topp med tomatskiver og ricotta.

Hell over resterende saus.

Dryss over finrevet ost og gouda.

Bak i ovnen i 15 min, til osten er gyllen og bobler.

Rist pinjekjerner
5

Skyll av stekepannen, og varm opp på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.

Grovhakk basilikum.

Server
6

Ta ferdig grateng ut av ovnen og la den kjøle seg ned i 2 min.

Anrett grateng på tallerkener.

Garner med basilikum og pinjekjerner.