Skip to main content
Saftig eple- og vegetardeigburger
Saftig eple- og vegetardeigburger

Saftig eple- og vegetardeigburger

med karamellisert løk og sprø fries

Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige, ostetoppede vegetarburger med eple, karamellisert løk og salte fries. Det hele serveres i lune briochebrød, med en frisk salat som tilbehør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Havre
Soya
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

1 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Havre, Soya)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Løk

1 stk

Eple

1 stk

Salat

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Smør til karamellisert løk

½ ts

Salt til biffer

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1071 kcal
Energi (kj)4479 kj
Fett52.8 g
Mettet fett10.8 g
Karbohydrater112.8 g
Sukker24.8 g
Protein32.2 g
Natrium4.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek løk
2

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 10-15 min, til myknet og karamellisert.

Tilsett en klatt smør når det gjenstår 5 min av steketiden.

Form burgere
3

Riv eple grovt.

Bland vegetardeig, eple, salt og en klype pepper i en stor skål.

Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de noe større enn brødene.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme.

Stek  i 4-5 min på hver side, eller til akkurat gjennomstekt.

Topp burgere med ost når det gjenstår 4 min av steketiden, og dekk over med lokk så osten smelter.

Varm briochebrød
5

I mellomtiden, del briochebrød i to på midten.

Legg brød direkte på en rist i ovnen og stek i 2-3 min, eller til gjennomvarme.

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene forsiktig fra hverandre.

Bland salat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Bre majones på briochebrød.

Fyll burgerbrød med salat, burger og løk.

Server med fries og resterende salat på siden.