Skip to main content
Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri
Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri

Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri

med kidneybønneris og ristet kokos

Dagen middag en varmende vegetar-karrigryte med ovnsbakt søtpotet. I tillegg består gryten av løk og paprika samt en fyldig saus med spennende internasjonalt krydder og kokosmelk. Som tilbehør skal vi lage ris med kidneybønner. Retten serveres med frisk chili og koriander. Med denne garanterer vi mette mager!

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Comfort Food
Allergener:
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Løk

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Sitrusfrukt

8 g

Panamat

195 g

Kidneybønner

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

450 g

Søtpotet

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Paprika

35 g

Tomatpure

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Koriander

½ stk

Chili

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier864 kcal
Energi (kj)3617 kj
Fett29.3 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater123.2 g
Sukker14.6 g
Protein17.2 g
Natrium477.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist revet kokos i 30 sek, eller til gyllen. Sett til side i en liten skål.

Kok ris
2

Skyll kidneybønner.

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris, kidneybønner og salt. Senk varmen til middels lav og sett på lokk.

La putre i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, grovhakk løk.

Grovhakk paprika.

Tilsett olivenolje i stekepannen brukt til kokos og varm opp på middels høy varme.

Stek løk og paprika i 2-3 min, eller til møre.

Lag karrigryte
4

Tilsett tomatpure, Goan xacuti, Panamat og grønnsaksbuljong. Stek i 1 min.

Tilsett kokosmelk, vann, salt og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og kok i 5 min, eller til tyknet.

Bland inn søtpotet når den er ferdig i ovnen.

Forbered råvarer
5

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Grovhakk koriander.

Skjær lime i båter.

Server
6

Anrett ris i skåler. Strø ristet kokos over risen.

Legg karrigryte på den ene siden av risen.

Strø over chili og koriander. Klem litt limesaft over hele retten.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.