Dette er en av våre mest elskede oppskrifter, og det forstår vi godt! Kremet spaghetti carbonara med bacon, fløte og sopp serveres med en frisk eplesalat. Utrolig enkelt, men utrolig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Sjampinjong
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
2 stk
Hvitløk
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Eple
1 stk
Bladpersille
1 stk
Salat
½ dl
Spart pastavann
2 stk
Egg til saus
½ ss
Olje til salat
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær eple i tynne båter.
Finhakk persilleblader.
Skjær sjampinjong i tynne skiver.
Grovhakk salat.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, til gyllen.
Tilsett sjampinjong og hvitløk og stek i 5-6 min, til mykt.
Senk til middels varme.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje før du tilsetter sjampinjong, hvis nødvendig.
Knekk egg og skill eggeplomme fra eggehvite.
Pisk eggeplomme, matfløte, finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper, og sett til side.
TIPS: Sausen blir kremet og tykk når du kun bruker eggeplommen.
Tilsett spaghetti, en skvett pastavann og eggeblanding i stekepannen.
La putre under omrøring i 2 min, til pastaen er helt dekket av saus. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann hvis sausen er for tykk.
Bland eple, salat, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen.
Anrett spaghetti carbonara i dype tallerkener.
Pynt med persille og server eplesalat ved siden av.