Portugisisk ovnsbakt torsk og grønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk ovnsbakt torsk og grønnsaker

Portugisisk ovnsbakt torsk og grønnsaker

med kapers- og smørsaus

Ta et dypdykk i havets smaker med vår deilige oppskrift på ovnsbakt torsk. Vi serverer fisken på en seng av potet og grønnsaker, og topper den med en herlig smørsaus med kapers. Et dryss fersk persille er prikken over i-en.

Allergener:
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Middelhavsdrøm

2 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

½ stk

Squash

1 stk

Løk

1 stk

Bladpersille

15 g

Kapers

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til fisk

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til saus

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2465 kj
Fett23.8 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater57.1 g
Sukker13.5 g
Protein31.4 g
Natrium0.3 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet og gulrot i tynne skiver.

Finhakk squash og løk.

Grovhakk tomat.

Krydre grønnsaker
2

Bland grønnsaker, olivenolje, halvparten av Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper i en stor skål.

Ovnsbak grønnsaker
3

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til myke.

Ovnsbak fisk
4

Tørk fisk med kjøkkenpapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med salt, resterende Middelhavsdrøm, røkt paprikapulver og en klype pepper.

Legg fisk på de ovnsbakte grønnsakene og bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
5

Smelt smør i en liten kjele på lav varme. Tilsett kapers og la småkoke i 1-2 min.

Krydre med en klype salt og pepper.

Grovhakk persille.

Server
6

Anrett fisk og grønnsaker på tallerkener og topp med kaperssaus.

Garner med persille.