Ta et dypdykk i havets smaker med vår deilige oppskrift på ovnsbakt torsk. Vi serverer fisken på en seng av potet og grønnsaker, og topper den med en herlig smørsaus med kapers. Et dryss fersk persille er prikken over i-en.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Middelhavsdrøm
2 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
½ stk
Squash
1 stk
Løk
1 stk
Bladpersille
15 g
Kapers
500 g
Poteter
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til fisk
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til saus
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot i tynne skiver.
Finhakk squash og løk.
Grovhakk tomat.
Bland grønnsaker, olivenolje, halvparten av Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper i en stor skål.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til myke.
Tørk fisk med kjøkkenpapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med salt, resterende Middelhavsdrøm, røkt paprikapulver og en klype pepper.
Legg fisk på de ovnsbakte grønnsakene og bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Smelt smør i en liten kjele på lav varme. Tilsett kapers og la småkoke i 1-2 min.
Krydre med en klype salt og pepper.
Grovhakk persille.
Anrett fisk og grønnsaker på tallerkener og topp med kaperssaus.
Garner med persille.