Halloumi! Osten som ikke smelter når du steker den - perfekt i en burger! Smør briochebrødet med aioli, og krydre burgeren med en lekker syltet grønnsakssalsa. På siden serverer vi en god porsjon rotfruktfries.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
24 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
250 g
Halloumi
(Inneholder: Melk)
60 g
Salatblanding
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)
1 stk
Mynte
½ stk
Agurk
500 g
Poteter
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 stk
Løk
1 stk
Pastinakk
½ ts
Salt til poteter
3 ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet og pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk agurk og mynte.
Skyll salatblanding.
Varm opp sukker, hvitvinseddik og vann i en liten kjele.
Når sukkeret er oppløst, tilsett rødløk og la putre i 2 min.
Ta rødløk ut av kjelen og legg i en skål. La eddikblandingen hvile i 5-7 min, til du får en tykk sirup i kjelen.
Tilsett agurk og mynte i skålen med rødløk. La sirupen avkjøles og hell over grønnsakene i skålen.
Skjær halloumi i skiver (2 skiver per person).
Varm opp en stor stekepanne med en skvett olivenolje på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side.
Del burgerbrød i to og varm i ovnen i 3-4 min.
Smør burgerbrød med aioli.
Bygg burger med salat, halloumi og syltet grønnsakssalsa.
Server fries og resterende grønnsakssalsa på siden.