Skip to main content
Halloumiburger
Halloumiburger

Halloumiburger

med fries og syltet grønnsakssalsa

Halloumi! Osten som ikke smelter når du steker den - perfekt i en burger! Smør briochebrødet med aioli, og krydre burgeren med en lekker syltet grønnsakssalsa. På siden serverer vi en god porsjon rotfruktfries.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

24 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

60 g

Salatblanding

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

1 stk

Mynte

½ stk

Agurk

500 g

Poteter

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Løk

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

3 ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

Næringsinnhold

Kalorier1102 kcal
Energi (kj)4612 kj
Fett51.9 g
Mettet fett22.3 g
Karbohydrater116.8 g
Sukker28.5 g
Protein42.8 g
Natrium2.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet og pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk agurk og mynte.

Skyll salatblanding.

Sylt rødløk
3

Varm opp sukker, hvitvinseddik og vann i en liten kjele.

Når sukkeret er oppløst, tilsett rødløk og la putre i 2 min.

Lag syltet grønnsakssalsa
4

Ta rødløk ut av kjelen og legg i en skål. La eddikblandingen hvile i 5-7 min, til du får en tykk sirup i kjelen.

Tilsett agurk og mynte i skålen med rødløk. La sirupen avkjøles og hell over grønnsakene i skålen.

Stek halloumi
5

Skjær halloumi i skiver (2 skiver per person).

Varm opp en stor stekepanne med en skvett olivenolje på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side.

Del burgerbrød i to og varm i ovnen i 3-4 min.

Server
6

Smør burgerbrød med aioli.

Bygg burger med salat, halloumi og syltet grønnsakssalsa.

Server fries og resterende grønnsakssalsa på siden.