Skip to main content
Honning- og sennepsglasert laks
Honning- og sennepsglasert laks

Honning- og sennepsglasert laks

med sautert purre og krydrede rotfrukter

Gira på et deilig laksemåltid? Vår honning- og sennepsglaserte lakserett byr på en elegant balanse av sødme og salt. Fisken serveres på en fargerik seng av ovnsbakte rotgrønnsaker, med sautert purreløk som tilbehør.

Tags:
Melkefri
Mer grønt
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Purre

25 g

Honning

15 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

2 g

Røkt paprikapulver

1 stk

Gulrot

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Rødbete

2 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til rotgrønnsaker

2 ss

Vann til glaze

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2509 kj
Fett30.7 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater48.8 g
Sukker31.7 g
Protein32.8 g
Natrium61.6 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær pastinakk (uskrelt), rødbete og gulrot i 2 cm store biter.

Halver og skjær purre i tynne skiver.

Ovnsbak rotgrønnsaker
2

Fordel pastinakk, rødbete og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, røkt paprikapulver og en kype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Lag glaze
3

I mellomtiden, bland honning, halvparten av soyasaus, sennep og vann i en ilten skål. Sett til side.

Stek purreløk
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek purreløk med salt, resten av soyasausen og en klype pepper i 6-8 min, eller til myk og gyllen. Legg til side på en tallerken og hold varm.

Stek laks
5

I mellomtiden, tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett honning- og sennepsglaze og la putre i 1-2 min, eller til noe tyknet. Ta stekepannen av varmen.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, purreløk og rotgrønnsaker på tallerkener.

Øs resterende glaze over laks og server med en klatt majones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image