I dag skal vi lage krydderpanert kylling med med spennende tilbehør. Ovnsbakt brokkoli og gulrot, ris og en kremet hvitløksdressing. Enkelt, sunt og godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
150 g
Langkornet hvit ris
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
2 stk
Gulrot
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann i en kjele med lokk.
Tilsett ris, Ginger Ninja, grønnsaksbuljong og salt. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær brokkoli i buketter, og stilk i 1 cm biter.
Skjær gulrot i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til møre.
Pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko, Hvitløksflørt, salt og en klype pepper i en annen dyp tallerken.
Legg kylling mellom to ark med bakepapir og bank med en kjøtthammer eller kjevle til omtrent 2 cm tykk.
Krydre med en klype salt.
Dypp kylling først i egg, og dekk deretter med panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 7-10 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, finhakk hvitløk.
Bland hvitløk, yoghurt og majones i en liten skål.
TIPS: Tilsett mer olivenolje til pannen om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Anrett ris, grønnsaker og kylling på tallerkener.
Topp med en klatt hvitløksdressing.