Skip to main content
Krydderpanert kylling
Krydderpanert kylling

Krydderpanert kylling

med ovnsbakt brokkoli og ris

I dag skal vi lage krydderpanert kylling med med spennende tilbehør. Ovnsbakt brokkoli og gulrot, ris og en kremet hvitløksdressing. Enkelt, sunt og godt!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

150 g

Langkornet hvit ris

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier806 kcal
Energi (kj)3371 kj
Fett26.1 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater87 g
Sukker10.7 g
Protein51.1 g
Natrium414.3 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Kok opp vann i en kjele med lokk. 

Tilsett ris, Ginger Ninja, grønnsaksbuljong og salt. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær brokkoli i buketter, og stilk i 1 cm biter. 

Skjær gulrot i 2 cm biter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til møre.

Forbered panering
3

Pisk egg i en dyp tallerken. 

Bland panko, Hvitløksflørt, salt og en klype pepper i en annen dyp tallerken.

Paner kylling
4

Legg kylling mellom to ark med bakepapir og bank med en kjøtthammer eller kjevle til omtrent 2 cm tykk. 

Krydre med en klype salt. 

Dypp kylling først i egg, og dekk deretter med panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. 

Stek kylling i 7-10 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

I mellomtiden, finhakk hvitløk. 

Bland hvitløk, yoghurt og majones i en liten skål. 

TIPS: Tilsett mer olivenolje til pannen om kyllingen setter seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Server
6

Anrett ris, grønnsaker og kylling på tallerkener. 

Topp med en klatt hvitløksdressing.