I dag kan vi friste med en rett som er like fargerik som den er smakfull! Mens bulguren koker, steker vi BBQ-marinert kylling til perfeksjon. Vi sylter rødløk for å tilføye en ekstra dimensjon til retten og serverer alt sammen i en skål med mango, paprika og agurk. Helt til slutt topper vi med srirachamajones for et ekstra kick!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Agurk
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
170 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Gluten, Kamut, Khorasanhvete, Havre, Rug, Bygg)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamajones
½ stk
Løk
1 stk
Paprika
½ stk
Mango
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
5 dl
Vann til bulgur
1 ts
Salt til bulgur
¼ ts
Salt til kjøtt
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål. Rør godt til sukkeret er oppløst.
Bland løk i skålen til dekket av væske. Sett til side frem til servering.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Tilsett bulgur og salt,og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’.
Skjær kyllingbryst i 3 biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell og skjær mango i 1 cm tykke biter.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Hell væsken av syltet løk rett før servering.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med BBQ-kylling, paprika, agurk, mango og syltet løk.
Server srirachamajones på siden.