Skip to main content
BBQ-marinert kylling
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med friske grønnsaker og srirachamajones

I dag kan vi friste med en rett som er like fargerik som den er smakfull! Mens bulguren koker, steker vi BBQ-marinert kylling til perfeksjon. Vi sylter rødløk for å tilføye en ekstra dimensjon til retten og serverer alt sammen i en skål med mango, paprika og agurk. Helt til slutt topper vi med srirachamajones for et ekstra kick!

Tags:
Rask
Melkefri
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Agurk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

170 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Gluten, Kamut, Khorasanhvete, Havre, Rug, Bygg)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

50 g

Vegansk srirachamajones

½ stk

Løk

1 stk

Paprika

½ stk

Mango

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

5 dl

Vann til bulgur

1 ts

Salt til bulgur

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier745 kcal
Energi (kj)3116 kj
Fett26.3 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater85 g
Sukker19 g
Protein45 g
Natrium2.8 mg

Framgangsmåte

Sylt rødløk
1

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål. Rør godt til sukkeret er oppløst.

Bland løk i skålen til dekket av væske. Sett til side frem til servering.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med saltet vann.

Tilsett bulgur og salt,og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’.

Stek kylling
3

Skjær kyllingbryst i 3 biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered frukt og grønt
4

I mellomtiden, skrell og skjær mango i 1 cm tykke biter.

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter.

Skjær agurk i 1 cm biter.

Klargjør syltet rødløk
5

Hell væsken av syltet løk rett før servering.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener.

Topp med BBQ-kylling, paprika, agurk, mango og syltet løk.

Server srirachamajones på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image