Skip to main content
Rask kjøttdeig-arrabiata

Rask kjøttdeig-arrabiata

med stekte cherrytomater og basilikum

Smakfull og sterk kosemat på et blunk! Vi skal lage en enkel og god pasta arrabiata-style. Arrabiata betyr "sint" på italiensk, fordi denne pastaretten er det futt i. Vi lager en fyldig saus med kjøttdeig, sjalottløk, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Vi skal også koke penne før vi blander alt sammen. Til slutt topper vi det hele med finrevet ost og basilikum.

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

2 stk

Løk

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Paprika

70 g

Tomatpure

1 g

Chiliflak

180 g

Penne

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier785 kcal
Energi (kj)3283 kj
Fett29.8 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater84.1 g
Sukker18.9 g
Protein39.3 g
Natrium5.4 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, fjern frøene og skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press eller riv hvitløk fint.

Stek kjøttdeig og grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, sjalottløk, tomat og paprika med salt i 4-5 min, eller til brunet og grønnsakene er myke.

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak, og stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Rør inn balsamico, tomatpuré, pastavann og sukker i pannen.

La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.

Tilsett pasta
5

Tilsett pasta og halvparten av finrevet ost. Bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.

Riv basilikum grovt over.

Strø over resterende ost.