Skip to main content
Lava-pasta med hvitløksbrød
Lava-pasta med hvitløksbrød

Lava-pasta med hvitløksbrød

inspirert av Mega Camerupt

Hvem kan si nei til en fyldig og kremet pastarett? Vår deilige variant består av linguine vendt i en tomatbasert saus med løk, spinat, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt. Samtidig steker vi baguetter smurt med hvitløks- og persillesmør. Et dryss finrevet ost er prikken over i-en, og så er maten klar til å nytes.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Egg
Selleri
Nødder
pistasjnøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

195 g

Hakkede tomater

1 stk

Løk

60 g

Calabresepesto

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 stk

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

180 g

Linguine

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Smør til smør

¼ ts

Salt til smør

Næringsinnhold

Kalorier1107 kcal
Energi (kj)4633 kj
Fett58 g
Mettet fett23.4 g
Karbohydrater116.5 g
Sukker21.8 g
Protein29 g
Natrium408.1 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok linguine i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, ta smør ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.

Finhakk løk.

Skyll spinat.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, cherrytomat, salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til myknet.

Lag hvitløksbrød
4

I mellomtiden, del baguett i to på langs.

Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, persille, smør og salt i en liten skål.

Legg baguette på et stekebrett med bakepapir. Smør på hvitløkssmør.

Stek i ovnen i 6-8 min, eller til ristet og sprø.

Lag saus
5

Tilsett hakkede tomater, calabresepesto, matfløte, pastavann, grønnsaksbuljong og Mamas Favoritt i pannen med grønnsaker. La putre i 1-2 min, eller til saus tykner.

Vend pasta og spinat i sausen.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Fordel pasta i skåler.

Dryss over finrevet ost, og server med hvitløksbrød på siden.

Strø over pistasjnøtter.