Hvem kan si nei til en fyldig og kremet pastarett? Vår deilige variant består av linguine vendt i en tomatbasert saus med løk, spinat, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt. Samtidig steker vi baguetter smurt med hvitløks- og persillesmør. Et dryss finrevet ost er prikken over i-en, og så er maten klar til å nytes.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
195 g
Hakkede tomater
1 stk
Løk
60 g
Calabresepesto
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 stk
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
30 g
Spinat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
180 g
Linguine
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
30 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Smør til smør
¼ ts
Salt til smør
Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok linguine i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, ta smør ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Finhakk løk.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, cherrytomat, salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til myknet.
I mellomtiden, del baguett i to på langs.
Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, persille, smør og salt i en liten skål.
Legg baguette på et stekebrett med bakepapir. Smør på hvitløkssmør.
Stek i ovnen i 6-8 min, eller til ristet og sprø.
Tilsett hakkede tomater, calabresepesto, matfløte, pastavann, grønnsaksbuljong og Mamas Favoritt i pannen med grønnsaker. La putre i 1-2 min, eller til saus tykner.
Vend pasta og spinat i sausen.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.
Fordel pasta i skåler.
Dryss over finrevet ost, og server med hvitløksbrød på siden.
Strø over pistasjnøtter.