Rekerisotto med spinat og pastinakk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rekerisotto med spinat og pastinakk

Rekerisotto med spinat og pastinakk

med persillesaus og ristede hasselnøtter

En kremet risotto med pastinakk og spinat kan ikke bli annet enn suksess rundt middagsbordet! Vi topper den med stekte reker, sitronduftende persille- og timiansaus og ristede hasselnøtter.

Allergener:
Skalldyr
Selleri
Sulfitter
Melk
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

150 g

Risottoris

1 stk

Pastinakk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Sjalottløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

30 g

Spinat

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 pose

Timian

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør til risotto

6 dl

Vann til risotto

½ ts

Salt til risotto

1 ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til reker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier716 kcal
Energi (kj)2997 kj
Fett33 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater78.2 g
Sukker7.4 g
Protein24.9 g
Natrium448.5 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skrell og skjær pastinakk i 1 cm store biter.

Skyll spinat.

Lag risotto
2

Smelt halvparten av smøret i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og pastinakk i 2-3 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Tilsett ris og stek 1-2 min, til lett gjennomsiktig. Tilsett hvitvinseddik og la fordampe i 1 min. Tilsett vann, grønnsaksbuljong og salt, og kok opp.

Senk til middels varme og la småkoke under omrøring i 18-22 min, til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.

Ta stekepannen av varmen og vend inn spinat, finrevet ost og resterende smør. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.

Bland persillesaus
3

I mellomtiden, halver sitron.

Finhakk persille.

Plukk og grovhakk timianblad.

Bland persille, timian, en skvett sitronsaft og olivenolje i en liten skål. Smak til med salt og pepper.

Rist hasselnøtter
4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Rist hasselnøtter i 2-3 min, eller til gylne.

Grovhakk avkjølte hasselnøtter og sett til side.

Stek reker
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt og en klype pepper. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Server
6

Anrett risotto og reker i dype tallerkener.

Topp med persille- og timiansaus.

Garner med ristede hasselnøtter.