En kremet risotto med pastinakk og spinat kan ikke bli annet enn suksess rundt middagsbordet! Vi topper den med stekte reker, sitronduftende persille- og timiansaus og ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
150 g
Risottoris
1 stk
Pastinakk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Sjalottløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
30 g
Spinat
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 pose
Timian
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam)
2 ss
Smør til risotto
6 dl
Vann til risotto
½ ts
Salt til risotto
1 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til reker
Finhakk sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skrell og skjær pastinakk i 1 cm store biter.
Skyll spinat.
Smelt halvparten av smøret i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og pastinakk i 2-3 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Tilsett ris og stek 1-2 min, til lett gjennomsiktig. Tilsett hvitvinseddik og la fordampe i 1 min. Tilsett vann, grønnsaksbuljong og salt, og kok opp.
Senk til middels varme og la småkoke under omrøring i 18-22 min, til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.
Ta stekepannen av varmen og vend inn spinat, finrevet ost og resterende smør. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.
I mellomtiden, halver sitron.
Finhakk persille.
Plukk og grovhakk timianblad.
Bland persille, timian, en skvett sitronsaft og olivenolje i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Rist hasselnøtter i 2-3 min, eller til gylne.
Grovhakk avkjølte hasselnøtter og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med salt og en klype pepper. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Anrett risotto og reker i dype tallerkener.
Topp med persille- og timiansaus.
Garner med ristede hasselnøtter.