Skip to main content
Gyllenstekt kylling og perlebygg
Gyllenstekt kylling og perlebygg

Gyllenstekt kylling og perlebygg

med ovnsbakt paprika og gressløkdressing

En smakfull perlebyggsalat med ovnsstekt rødløk og paprika, persille og sitrusfrukt er både frisk og mettende. Den passer perfekt til saftig stekt kylling og en kremet rømmedressing med hvitløk og gressløk. Enkelt, raskt og skikkelig godt!

Tags:
Comfort Food
Proteinrik
Allergener:
Bygg
Gluten
Melk
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Perlebygg

(Inneholder: Bygg, Gluten Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Rug)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Bladpersille

1 stk

Citrus

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Gressløk

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Paprika

½ stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

10 dl

Vann til perlebygg

1 ts

Salt til perlebygg

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til salat

2 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier669 kcal
Energi (kj)2799 kj
Fett22.6 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater64.4 g
Sukker8.2 g
Protein44.6 g
Natrium185.4 mg

Framgangsmåte

Kok perlebygg
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Tilsett perlebygg og senk til middels varme.

La småkoke i 25-30 min, eller til 'al dente'. Hell ut overflødig vann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr myk med litt tyggemotstand.

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær løk i båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myknet.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med Hello Sunrise, salt og en klype pepper. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg over på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland dressing
4

Finhakk gressløk og persille separat.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk, gressløk, en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Bland perlebyggsalat
5

Skyll salatblanding.

Halver sitrusfrukt.

Bland paprika, løk, perlebygg, persille, salt, olivenolje, salatblanding og en stor skvett sitrusfruktsaft i en stor skål rett før servering.

Skjær kylling i tynne skiver.

Server
6

Anrett kylling og perlebyggsalat på tallerkener.

Topp kylling med en klatt gressløkdressing.