En smakfull perlebyggsalat med ovnsstekt rødløk og paprika, persille og sitrusfrukt er både frisk og mettende. Den passer perfekt til saftig stekt kylling og en kremet rømmedressing med hvitløk og gressløk. Enkelt, raskt og skikkelig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Perlebygg
(Inneholder: Bygg, Gluten Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Rug)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Bladpersille
1 stk
Citrus
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 stk
Gressløk
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
1 stk
Paprika
½ stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
1 stk
Løk
10 dl
Vann til perlebygg
1 ts
Salt til perlebygg
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til salat
2 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Tilsett perlebygg og senk til middels varme.
La småkoke i 25-30 min, eller til 'al dente'. Hell ut overflødig vann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm store biter.
Skjær løk i båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myknet.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med Hello Sunrise, salt og en klype pepper. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk gressløk og persille separat.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk, gressløk, en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skyll salatblanding.
Halver sitrusfrukt.
Bland paprika, løk, perlebygg, persille, salt, olivenolje, salatblanding og en stor skvett sitrusfruktsaft i en stor skål rett før servering.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett kylling og perlebyggsalat på tallerkener.
Topp kylling med en klatt gressløkdressing.