Skip to main content
Ovnsbakte rotfrukter
Ovnsbakte rotfrukter

Ovnsbakte rotfrukter

med persillevinaigrette & spinatbulgur

Tags:
Vegetar
Under 650 kcal
Allergener:
Sesam
Sennep
Selleri
Hvete
Gluten
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Dill

1 stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder: Sesam, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

170 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 stk

Sitron

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

60 g

Spinat

1 pose

Kruspersille

12 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

12.5 g

Honning

100 g

Gresk salatost

1 stk

Gulrot

1 stk

Gulrot, lilla

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

8 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier658 kcal
Energi (kj)2753 kj
Fett17.2 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater94.8 g
Sukker29.8 g
Fiber22.3 g
Protein19.4 g

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i båter. Del gulrøtter (uskrellet) på langs. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje* over, og dryss over Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype pepper* og bland. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg bulgur tilbake i kjelen.

Forbered råvarer
3

Skjær sitron i båter. Grovhakk mandler. Finhakk kjørvel og dill. Grovhakk spinat [1/2 pose, 2P].

Lag vinaigrette
4

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og halvparten av persille og dill i en skål. Krydre med salt* og pepper*.

Bland spinatbulgur
5

Vend spinat [1/2 pose, 2P] i kjelen med ferdigkokt bulgur. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Fordel spinatbulgur på tallerkener. Topp med ovnsbakte rotfrukter, salatost [1/2 pakke, 2P], mandler, vinaigrette og resterende persille og dill.