Skip to main content

Kjøttboller i tomatsaus

med tortiglietti og tomatsalat

Tags:
Barnevennlig
Under 650 kcal
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Rigatoni

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

390 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

7.5 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

60 g

Salatblanding

4 g

Middelhavsdrøm

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 g

Oregano, tørket

20 g

Finrevet ost

1 stk

Tomat

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier428 kcal
Energi (kj)1791 kj
Fett22.4 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater22.1 g
Sukker14.9 g
Fiber5.7 g
Protein32.9 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium830 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med vann*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm store biter.

Kok pasta
2

Tilsett tortiglietti og en stor klype salt* og kok i 10-12 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje*.

Rull kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, middelhavsdrøm og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Fukt hendene dine, ta en skjefull av blandingen og form til små kjøttboller. Sett til side på en tallerken. Du får ca. 5 kjøttboller per pers.

Stek kjøttboller
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til gjennomstekt. Sett til side. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

Lag tomatsaus
5

Varm opp stekepannen igjen og stek hvitløk i 1 min. Tilsett hakkede tomater, rødvinssaft, oregano og sukker* [1/2 tsk | 1 tsk]. Småkok i 2-3 min. Rør inn en klatt smør*. Tilsett kjøttboller og stek i 2-3 min, til gjennomvarme. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Bland salat, tomat og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Fordel pasta i dype tallerkener. Topp med kjøttboller, tomatsaus og revet ost, med tomatsalat på siden.