Skip to main content
Ovnsbakt kylling for superhelter
Ovnsbakt kylling for superhelter

Ovnsbakt kylling for superhelter

med søtpotet, brokkoli og yoghurtsaus

Alle superhelter må spise ordentlig for å kunne redde verden! Disk opp med et ekte heltemåltid med kyllingfilet, ovnsbakt søtpotet og stekt brokkoli og paprika toppet med yoghurt og sitronsaft. Modige barn tør også å smake på den smakfulle gremolataen med fersk persille.

Tags:
Under 50g karbo
Barnevennlig
Sunn
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

250 g

Brokkoli

1 stk

Bladpersille

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nøtter, Gluten)

2 g

Røkt paprikapulver

450 g

Søtpotet

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Panamat

1 stk

Sitron

½ stk

Paprika, grønn

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til grønnsaker

2 ss

Olje til gremolata

¼ ts

Salt til gremolata

Næringsinnhold

Kalorier675 kcal
Energi (kj)2823 kj
Fett31 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater46.3 g
Sukker7.5 g
Fiber11.1 g
Protein46.9 g
Natrium0.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel søtpotet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Panamat og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek kylling
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en skål.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling, og krydre med salt og røkt paprikapulver.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Ovnsbak kylling
3

Legg kylling på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 15 min av søtpotetens steketid. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

Skjær brokkoli i og paprika i 2 cm store biter.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek brokkoli
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli og paprika i 5-6 min, eller til myknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Bland gremolata
5

Finhakk persille og ristede gresskarkjerner.

Skjær sitron i båter.

Bland olivenolje, en stor skvett sitronsaft, persille, gresskarkjerner, salt og en klype pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett søtpotet, kylling, brokkoli og paprika på tallerkener.

Topp kylling med gremolata.

Server med en klatt yoghurt og resterende sitrobåter.