Alle superhelter må spise ordentlig for å kunne redde verden! Disk opp med et ekte heltemåltid med kyllingfilet, ovnsbakt søtpotet og stekt brokkoli toppet med yoghurt og sitronsaft. Modige barn tør også å smake på den smakfulle gremolataen med fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Brokkoli
1 pose
Bladpersille
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
2 g
Røkt paprikapulver
450 g
Søtpotet
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Panamat
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til grønnsaker
2 ss
Olje til gremolata
¼ ts
Salt til gremolata
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel søtpotet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Panamat og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling, og krydre med salt og røkt paprikapulver.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 15 min av søtpotetens steketid. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli i 5-6 min, eller til myknet.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Finhakk persille og ristede gresskarkjerner.
Skjær sitron i båter.
Bland olivenolje, en stor skvett sitronsaft, persille, gresskarkjerner, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett søtpotet, kylling og brokkoli på tallerkener.
Topp kylling med gremolata.
Server med en klatt yoghurt og resterende sitrobåter.