Skip to main content
Ovnsbakt kylling for superhelter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kylling for superhelter

Ovnsbakt kylling for superhelter

med søtpotet, brokkoli og yoghurtsaus

Alle superhelter må spise ordentlig for å kunne redde verden! Disk opp med et ekte heltemåltid med kyllingfilet, ovnsbakt søtpotet og stekt brokkoli toppet med yoghurt og sitronsaft. Modige barn tør også å smake på den smakfulle gremolataen med fersk persille.

Tags:
Under 50g karbo
Hvetefri
Comfort Food
Allergener:
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Brokkoli

1 stk

Bladpersille

10 g

Gresskarkjerner

2 g

Røkt paprikapulver

450 g

Søtpotet

75 g

Yoghurt

4 g

Panamat

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til grønnsaker

2 ss

Olje til gremolata

¼ ts

Salt til gremolata

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier669 kcal
Energi (kj)2798 kj
Fett31.2 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater45 g
Sukker6.1 g
Fiber10 g
Protein46.5 g
Natrium0.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel søtpotet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Panamat og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek kylling
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist gresskarkjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en skål.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling, og krydre med salt og røkt paprikapulver.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Ovnsbak kylling
3

Legg kylling på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 15 min av søtpotetens steketid. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek brokkoli
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli i 5-6 min, eller til myknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Bland gremolata
5

Finhakk persille og ristede gresskarkjerner.

Skjær sitron i båter.

Bland olivenolje, en stor skvett sitronsaft, persille, gresskarkjerner, salt og en klype pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett søtpotet, kylling og brokkoli på tallerkener.

Topp kylling med gremolata.

Server med en klatt yoghurt og resterende sitrobåter.