Å tilberede fisk er langt ifra komplisert, det beviser vi her! Ørretfilet vendes i sesamfrø, stekes og serveres med luftig basmatiris, hvitløksbakt brokkoli og en spennende teriyakisaus med ingefær.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Sitrusfrukt
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)
250 g
Brokkoli
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
2 ts
Ingefær
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Fordel brokkoli på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Legg sesamfrø på en tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Vend fisk i sesamfrø til hele fileten er dekt.
Legg på den andre siden av stekebrettet og drypp over en skvett olivenolje.
Bak fisk og brokkoli i ovnen i 10-12 min, til fisken er gjennomstekt og brokkolien mykner.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær i 30 sek, eller til velduftende. Tilsett teriyakisaus, en skvett sitrusfruktsaft og vann.
La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmt. Hold varmt til servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Vend hvitløk med brokkoli når det gjenstår 5 min av steketiden. Bak i resterende tid.
Vend ferdigbakt brokkoli med kålblanding.
Anrett ris, brokkoli og fisk på tallerkener.
Øs teriyakisaus over fisk og server med resterende sitrusfruktbåter.