Skip to main content
Kjøttdeigfylt paprika
Kjøttdeigfylt paprika

Kjøttdeigfylt paprika

med smeltet gouda og perlecouscous

I dag har byr vi på en spennende og smakfull rett på menyen. Fylt paprika med krydret kjøttdeig og stekte grønnsaker som gratineres i ovnen med revet gouda. Vi skal også lage det perfekte tilbehøret, nemlig kremet perlecouscous med persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

2 stk

Paprika

½ stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

170 g

Perlecouscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

1 stk

Bladpersille

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

1 stk

Gulrot

70 g

Tomatpure

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann til perlecouscous

½ ts

Salt til perlecouscous

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier1004 kcal
Energi (kj)4200 kj
Fett50.4 g
Mettet fett22.7 g
Karbohydrater87 g
Sukker24.9 g
Protein42.7 g
Natrium19.3 mg

Framgangsmåte

Bak paprika
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann og salt.

Skjær paprika i to og fjern frøene. Fordel paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

Tilsett perlecouscous i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme. La putre i 12-15 min, eller til mør. Hell av vannet og sett til side.

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Finhakk persille, løk og hvitløk.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, gulrot, løk og hvitløk i 3-4 min, eller til kjøttdeigen er brun.

Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, en klype chiliflak og vann. La putre i 2-3 min.

Skru av varmen. Tilsett havlparten av matfløte og rør godt. Krydre med salt og en klype pepper.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Fyll paprika
4

Ta stekebrettet med paprika ut av ovnen. Fyll paprika med kjøttdeig. Strø over gouda og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gyllen.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland  perlecouscous
5

Rett før servering, bland persille og resterende matfløte i kjelen med perlecouscous.

Krydre med salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous på tallerkener og topp med fylt paprika.

TIPS: Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.