Skip to main content
Linse- og pastagrateng

Linse- og pastagrateng

med bechamelsaus og squashsalat

Denne herlige vegetarmiddagen lover hverdagskos! Først lager vi en linse-bolognese med røde linser, løk, tomat, soyasaus og vårt spesialkrydder- Hvitløksflørt. Deretter lager vi bechamelsaus – en fransk melke- og ostesaus. Til sist blandes alt sammen med rigatoni, toppes med revet gouda og gratineres i ovnen. En frisk squashsalat med basilikum serves som tilbehør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 stk

Basilikum

100 g

Røde linser

390 g

Hakkede tomater

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

180 g

Rigatoni

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

½ stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

2 dl

Vann til linser

¼ ts

Salt til linser

1 ss

Smør til saus

1 ss

Mel til saus

2 dl

Melk til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier945 kcal
Energi (kj)3953 kj
Fett31.5 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater115.8 g
Sukker24.7 g
Protein40.3 g
Natrium1205.5 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Finhakk løk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skyll røde linser.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Lag linse-bolognese
2

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 2-3 min, eller brunet.

Tilsett hakkede tomater, vann, linser, grønnsaksbuljong, soyasaus, Mamas Favoritt, salt og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 15-20 min, eller til linser er møre.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Kok rigatoni
3

I mellomtiden, kok rigatoni i 5-7 min.

Hell av vannet og overfør til en ildfast form.

TIPS: Rigatonien skal ikke være ferdigkokt enda.

Lag bechamelsaus
4

Smelt smør på middels varme i kjelen brukt til pasta.

Tilsett hvetemel og rør sammen.

Hell i litt og litt melk, og pisk i 3-4 min, eller til tyknet.

Tilsett finrevet ost, salt og en klype pepper. Bland til osten har smeltet.

Lag pasta- og linsegrateng
5

Hell linse-bolognese over rigatoni og bland sammen.

Dekk med bechamelsaus, og topp med revet gouda.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til brunet ost og ferdig pasta.

I mellomtiden, skrell squash til lange bånd.

Plukk basilikumblad.

Bland squash, basilikum, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett pasta- og linsegrateng på tallerkener. Server squash-salat på siden.