
Denne herlige vegetarmiddagen lover hverdagskos! Først lager vi en linse-bolognese med røde linser, løk, tomat, soyasaus og vårt spesialkrydder- Hvitløksflørt. Deretter lager vi bechamelsaus – en fransk melke- og ostesaus. Til sist blandes alt sammen med rigatoni, toppes med revet gouda og gratineres i ovnen. En frisk squashsalat med basilikum serves som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 stk
Basilikum
100 g
Røde linser
390 g
Hakkede tomater
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
180 g
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
½ stk
Squash
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Gulrot
1 ss
Olje til steking
2 dl
Vann til linser
¼ ts
Salt til linser
1 ss
Smør til saus
1 ss
Mel til saus
2 dl
Melk til saus
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Finhakk løk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skyll røde linser.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk og gulrot i 2-3 min, eller brunet.
Tilsett hakkede tomater, vann, linser, grønnsaksbuljong, soyasaus, Mamas Favoritt, salt og en klype pepper.
Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 15-20 min, eller til linser er møre.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

I mellomtiden, kok rigatoni i 5-7 min.
Hell av vannet og overfør til en ildfast form.
TIPS: Rigatonien skal ikke være ferdigkokt enda.

Smelt smør på middels varme i kjelen brukt til pasta.
Tilsett hvetemel og rør sammen.
Hell i litt og litt melk, og pisk i 3-4 min, eller til tyknet.
Tilsett finrevet ost, salt og en klype pepper. Bland til osten har smeltet.

Hell linse-bolognese over rigatoni og bland sammen.
Dekk med bechamelsaus, og topp med revet gouda.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til brunet ost og ferdig pasta.
I mellomtiden, skrell squash til lange bånd.
Plukk basilikumblad.
Bland squash, basilikum, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Anrett pasta- og linsegrateng på tallerkener. Server squash-salat på siden.




























































