
Disk opp med en vegetarrett med japanske innslag og en rekke herlige smakskombinasjoner. Sesampanert, gyllenstekt tofu serveres på en seng luftig ris toppet med stekte grønnsaker i en kremet katsusaus. Så godt, og så enkelt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
180 g
Tofu
(Inneholder: Soya)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
8 g
Curry on
180 ml
Kokosmelk
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Soya, Gluten)
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Vårløk
150 g
Brokkolini
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til grønnsaker
1 ss
Ketchup til saus
1 dl
Vann til saus
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk paprika, brokkolini og løk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, paprika og brokkolini i 2-3 min, eller til de mykner.
Tilsett halvparten av Curry-On og stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kokosmelk, soyasaus, ingefærpasta, ketchup, vann og en klype salt og pepper.
La småkoke i 2-3 min, eller til sausen tykner noe. Ta stekepannen av varmen.

Del tofu i to på langs.
Bland buljong, hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko, resterende Curry-On og sesamfrø i en tredje dyp tallerken.
Vend tofu først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek tofu i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir for å absorbere oljen.
Skjær vårløk og tofu i tynne skiver.
Anrett ris og karrisaus i skåler.
Topp med tofu og vårløk.