En rett med mange gode råvarer som er tilberedt på en ny og spennende måte. Den sprøstekte, pankopanerte blomkålen med sriracha sprøstekes i ovnen, sammen med søtpotetbåter. Som tilbehør kan vi friste med en kremet kålsalat med sukkererter og svart sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
1 stk
Blomkålbuketter
½ stk
Sitrusfrukt
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Vegansk srirachamajones
450 g
Søtpotet
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
40 g
Søt chilisaus
75 g
Sukkererter
1 ss
Ketchup til panering
¼ ts
Salt til panering
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i båter.
Halver sitrusfrukt.
Bland srirachamajones, Ginger-Ninja, ketchup, salt og en klype pepper i en skål. Vend blomkål i blandingen, til den dekkes.
Tilsett panko og bland til blomkålen er dekket.
Fordel panert blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko.
Fordel søtpotet på et nytt stekebrett. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, til blomkål er sprø og søtpoteten er gyllen.
I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus og en skvett sitrusfruktsaft i en liten skål.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Skjær sukkererter i tynne skiver.
Bland salatblanding, sukkererter og halvparten av sesammajonesen i en skål.
Anrett kålsalat, søtpotet og sprøstekt blomkål på tallerkener.
Server resterende sesammajones som dipp.
Topp blomkål med litt søt chilisaus og server resten ved siden av.