Pennepasta suger til seg saus, og det har vi utnyttet i denne retten! Vi vender pastaen i en fyldig hvitløkskrydret tomatsaus med ovnsbakte grønnsaker og fersk spinat. Pastaen toppes med smuldret geitost, ristede pinjekjerner og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Squash
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Middelhavsdrøm
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
60 g
Spinat
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)
1 stk
Hvitløk
180 g
Penne
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
1 stk
Basilikum
100 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
35 g
Tomatpure
½ stk
Purre
½ ts
Salt til grønnsaker
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.
Skyll og skjær purre i 1 cm tykke skiver.
Fordel squash og purre på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk basilikum.
Skyll spinat.
Varm opp en stor stekepanne på middels varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side i en liten skål.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek tomatpure, hvitløk og Middelhavsdrøm i 1 min.
Senk til middels varme og tilsett matfløte, soyasaus, sukker og pastavann. La småkoke under omrøring i 4-5 min, eller til tyknet.
Ta stekepannen av varmen. Vend pasta, spinat og ovnsbakte grønnsaker i sausen.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Anrett pasta i skåler.
Topp med smuldret geitost, pinjekjerner og hakket basilikum.