Skip to main content
Geitost-toppet pasta

Geitost-toppet pasta

med fersk basilikum og pinjekjerner

Pennepasta suger til seg saus, og det har vi utnyttet i denne retten! Vi vender pastaen i en fyldig hvitløkskrydret tomatsaus med ovnsbakte grønnsaker og fersk spinat. Pastaen toppes med smuldret geitost, ristede pinjekjerner og fersk basilikum.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Squash

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Middelhavsdrøm

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

60 g

Spinat

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

1 stk

Hvitløk

180 g

Penne

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

1 stk

Basilikum

100 g

Geitost

(Inneholder: Melk)

35 g

Tomatpure

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier771 kcal
Energi (kj)3228 kj
Fett35.7 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater80.5 g
Sukker14.3 g
Protein28.4 g
Natrium6.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.

Skyll og skjær purre i 1 cm tykke skiver.

Fordel squash og purre på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.

Kok pasta
2

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk basilikum.

Skyll spinat.

Rist pinjekjerner
4

Varm opp en stor stekepanne på middels varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.

Sett til side i en liten skål.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek tomatpure, hvitløk og Middelhavsdrøm i 1 min.

Senk til middels varme og tilsett matfløte, soyasaus, sukker og pastavann. La småkoke under omrøring i 4-5 min, eller til tyknet.

Ta stekepannen av varmen. Vend pasta, spinat og ovnsbakte grønnsaker i sausen.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett pasta i skåler.

Topp med smuldret geitost, pinjekjerner og hakket basilikum.