Skip to main content
Rask indisk kylling og ris

Rask indisk kylling og ris

med mynte- og agurksalat

Inviter til indisk aften med marinert kylling, krydret ris med cashewnøtter, frisk myntesalat og aprikoschutney. Enkelt, men utrolig godt!

Tags:
Superrask
Rask
Allergener:
Nødder
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

50 g

Aprikoschutney

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Mynte

4 g

Mild Mahal

½ g

Chiliflak

1 stk

Salat

150 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier712 kcal
Energi (kj)2980 kj
Fett19 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater84.2 g
Sukker12.3 g
Protein49.5 g
Natrium6.4 mg

Framgangsmåte

Kok cashewris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne.

Tilsett smør og la det smelte.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland salat
2

Grovhakk salat.

Skjær agurk i 2 cm store biter.

Plukk og grovhakk mynteblad.

Bland salat, spisskål, agurk, mynte, salt og olivenolje i en stor skål. Sett til side.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med Mild Mahal, chiliflak og salt.

Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
4

Anrett ris, kylling og salat i skåler.

Topp med yoghurt og aprikoschutney.