HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Svine Tonkatsu
topBanner
Japansk svine-tonkatsu

Japansk svine-tonkatsu

med soyabasert saus og sprø salat

Tonkatsu er en japansk rett som består av panert svinekjøtt som blir stekt eller fritert. Vi serverer vår svine-tonkatsu med en krydret saus meds soya, worcestersaus og honning, og en sprø salat med kål, agurk, gulrot og majones.

Tags:Under 650 kcalOne Pan
Allergener:glutenSoyaSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Agurk

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

1 stk

Sitron

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

7.5 g

Worcestersaus

(Inneholdergluten, Soya, Sennep)

12.5 g

Honning

150 g

Spisskål, skåret

25 g

Majones

(InneholderSennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 2)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

½ ss

Hvetemel* (steg 3)

½ dl

Vann* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 2)

¼ ts

Salt* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier533.9375 kcal
Energi (kj)2233.9946 kj
Fett22.4447 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater33.7175 g
Sukker17 g
Protein46.06 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær agurk i 1 cm terninger. Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd. Skjær sitron i båter. Skjær svinekjøtt to like store skiver (én per person) på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt* på begge sider.

2

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko og en klype salt* og pepper* i en ny dyp tallerken. Vend svinekjøtt først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.

3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Pisk vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] i en skål. TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov så kjøttet ikke setter seg fast i pannen.

4

Tørk av stekepannen og varm den opp igjen på middels varme. Tilsett soyasaus, worcestersaus [1/2 pakke, 2P] og honning [1/2 pakke, 2P] og bland godt. Tilsett melblanding og la putre under omrøring i 2-3 min, til tyknet. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen blir for tykk.

5

Bland spisskål, agurk, gulrot, majones, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en stor skål.

6

Anrett japansk svine-tonkatsu og sprø salat på tallerkener. Drypp saus over svinekjøttet og pynt med vårløk. Press over en skvett sitronsaft.