Det jamaicanske kjøkkenet er fullt av fargerike og smaksrike retter, og denne reke- og kokoskarrien er intet unntak! Med ferdigkokt potet går det ekstra raskt å få maten på bordet - perfekt når du har knapt med tid, men likevel vil servere et herremåltid til middag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Kongereker
180 ml
Kokosmelk
1 stk
Løk
1 stk
Potetterninger, ferdigkokte
40 g
Gul karripasta
1 stk
Gulrot
1 stk
Bladpersille
1 stk
Gressløk
4 g
Panamat
1 stk
Blomkålbuketter
20 g
Cashewnøtter
1 ts
Sukker til grønnsaker
½ ts
Salt til grønnsaker
1.5 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
½ ts
Salt til saus
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Finhakk gressløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, blomkål og gulrot i 4-5 min.
Tilsett gul karripasta, Panamat, sukker og salt. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett potet, kokosmelk, vann, reker, smør, salt og en klype pepper i stekepannen.
Kok opp og la småputre på middels varme i 3-4 min, til rekene er gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Anrett karri i skåler.
Topp med persille, cashewnøtter og gressløk.