Skip to main content
Sprø katsu-kylling

Sprø katsu-kylling

med coleslaw og ingefærris

Katsu er en japansk rett bestående av pankopanert svinekjøtt eller kylling servert med en karrysaus. Denne varianten lages med kylling som bankes i tynne skiver, før den paneres og sprøstekes. I tillegg til katsu-sausen, serveres kyllingen med ingefærris og en syrlig og kremet kålsalat.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Lime

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

4 g

Curry-On

150 g

Spisskål, skåret

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Hvete, Gluten)

300 g

Kyllingbryst

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Smør til saus

½ ss

Mel til saus

1.5 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier948 kcal
Energi (kj)3965 kj
Fett28.6 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater119.1 g
Sukker18.3 g
Fiber7.4 g
Protein50.6 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.

Stek ingefær i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered kylling
2

I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med en klype salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Stek kylling
3

Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje hvis kyllingen setter seg fast i pannen.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Bruk en ekstra stekepanne eller stek i omganger for 4P.

Bland coleslaw
4

Mens kyllingen steker, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær lime i båter.

Bland spisskål, gulrot, en skvett limesaft, majones, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Lag katsu-saus
5

Når kyllingen er ferdigstekt, forbered katsu-saus.

Tørk av og smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett Curry-On og hvetemel, og stek i 1 min.

Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann. La småkoke til noe tyknet, i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen.

Skjær kylling i skiver.

Skjær agurk i tynne skiver.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling, coleslaw og agurkskiver ved siden av risen.

Topp kylling med katsu-saus.