Katsu er en japansk rett bestående av pankopanert svinekjøtt eller kylling servert med en karrysaus. Denne varianten lages med kylling som bankes i tynne skiver, før den paneres og sprøstekes. I tillegg til katsu-sausen, serveres kyllingen med ingefærris og en syrlig og kremet kålsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Lime
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
4 g
Curry-On
150 g
Spisskål, skåret
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Hvete, Gluten)
300 g
Kyllingbryst
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Agurk
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Smør til saus
½ ss
Mel til saus
1.5 dl
Vann til saus
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.
Stek ingefær i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje hvis kyllingen setter seg fast i pannen.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
TIPS: Bruk en ekstra stekepanne eller stek i omganger for 4P.
Mens kyllingen steker, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær lime i båter.
Bland spisskål, gulrot, en skvett limesaft, majones, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Når kyllingen er ferdigstekt, forbered katsu-saus.
Tørk av og smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett Curry-On og hvetemel, og stek i 1 min.
Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann. La småkoke til noe tyknet, i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen.
Skjær kylling i skiver.
Skjær agurk i tynne skiver.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett kylling, coleslaw og agurkskiver ved siden av risen.
Topp kylling med katsu-saus.