Yakiniku er japansk grilling av små kjøttstykker, gjerne med saus og tilbehør. Vi kan friste med biff i tynne skiver med smørstekte poteter i soyasaus, wokede grønnsaker, agurk- og spisskålslaw og en smakfull sesam-soyadressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
10 ml
Sesamolje
10 g
Sesamfrø
50 ml
Soyasaus
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
75 g
Spisskål, skåret
150 g
Portobello
300 g
Storfe mørbrad
500 g
Bakepotet
50 g
Vegansk asiatisk majones
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til poteter
½ ts
Sukker til saus
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romteperatur og krydre med salt.
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet, og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, del vårløk i to på langs og skjær hver halvdel i tre biter.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær sopp i tynne skiver.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Bland halvparten av soyasausen og sesamfrø i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, sopp og vårløk i 4-5 min, eller til myknet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende. Legg over i en skål og dekk til med lokk.
I mellomtiden, skjær agurk i 1 cm tynne staver.
Bland agurk, spisskål og asiatisk majones i en mellomstor skål.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Stek poteter, resterende soyasaus, sesamolje, smør og sukker i 4-5 min, eller til væsken er absorbert og potetene er karamelliserte.
VIKTIG: I denne oppskriften brukes halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.
Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Anrett kjøtt, poteter, grønnsaker og agurk- og spisskålslaw på tallerkener.
Server med sesam-soyasaus.