Skip to main content
Yakiniku-biff og soyastekte poteter

Yakiniku-biff og soyastekte poteter

med wokede grønnsaker og agurk- og spisskålslaw

Yakiniku er japansk grilling av små kjøttstykker, gjerne med saus og tilbehør. Vi kan friste med biff i tynne skiver med smørstekte poteter i soyasaus, wokede grønnsaker, agurk- og spisskålslaw og en smakfull sesam-soyadressing.

Tags:
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Sesamzaad
Hvede
Soja
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 stk

Vårløk

10 ml

Sesamolje

10 g

Sesamfrø

50 ml

Soyasaus

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

75 g

Spisskål, skåret

150 g

Portobello

300 g

Storfe mørbrad

500 g

Bakepotet

50 g

Vegansk asiatisk majones

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til poteter

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier743 kcal
Energi (kj)3107 kj
Fett35 g
Mettet fett8.6 g
Karbohydrater61.8 g
Sukker14.7 g
Fiber7.6 g
Protein46.5 g
Natrium0.9 mg

Framgangsmåte

1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romteperatur og krydre med salt.

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet, og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

2

I mellomtiden, del vårløk i to på langs og skjær hver halvdel i tre biter.

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær sopp i tynne skiver.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Bland halvparten av soyasausen og sesamfrø i en liten skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, sopp og vårløk i 4-5 min, eller til myknet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende. Legg over i en skål og dekk til med lokk.

I mellomtiden, skjær agurk i 1 cm tynne staver.

Bland agurk, spisskål og asiatisk majones i en mellomstor skål.

4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Stek poteter, resterende soyasaus, sesamolje, smør og sukker i 4-5 min, eller til væsken er absorbert og potetene er karamelliserte.

VIKTIG: I denne oppskriften brukes halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

5

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. 

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. 

Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler. 

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

6

Anrett kjøtt, poteter, grønnsaker og agurk- og spisskålslaw på tallerkener.

Server med sesam-soyasaus.