topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bønnebowl

Bønnebowl

med sitrongressris, peanøttsalsa og koriander

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrongress

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

2 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Peanøtter

10 g

Sesamfrø

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier975 kcal
Energi (kj)4080 kj
Fett51.67 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater94.36 g
Sukker22.9 g
Protein17.47 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress lett med en skje. Varm opp en smule olivenolje* og en klatt smør* i mellomstor gryte på middels høy varme. Tilsett sitrongress og stek i 1-2 min eller til velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt\* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk og alt vannet er absorbert. Fjern sitrongress før servering.

Forbered råvarer
2

Riv limeskall og skjær lime i båter. Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Grovhakk peanøtter.

Lag peanøttsalsa
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne og stek peanøtter i 2-3 min eller til lett ristede. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Ta stekepannen av komfyren og rør inn sesamfrø. La kjøle en smule og rør inn limesaft [½ ss | 1 ss] og halvdelen av honningen. Smak til med salt* og pepper*. Overfør til en liten skål.

Kok saus
4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett kidneybønner og stek i 1-2 min. Senk til lav varme og tilsett en klype limeskall, asiatisk woksaus [½ , 2P], soyasaus og resterende honning. Stek i 1-2 min eller til sausen tykner.

Bland salat
5

Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål. Bland salatmix, en skvett limesaft, en smule olivenolje*, halvdelen av vårløk og en klype salt* og pepper* i en bolle.

Servér
6

Anrett ris i skåler. Fordel kidneybønner, kålsalat, avokado og asiatisk majones ovenpå risen. Topp med peanøttsalsa i midten og pynt med resterende vårløk.