HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBønnebowl
topBanner
Bønnebowl

Bønnebowl

med sitrongressris, peanøttsalsa og koriander

Tags:Vegetar
Allergener:PeanøtterSesamSoyaSulfitterGlutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Sitrongress

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

2 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSesam, Soya, Sulfitter, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, Gluten)

50 g

Asiatisk majones

(InneholderSesam, Soya, Gluten, Egg, Sennep)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier975 kcal
Energi (kj)4080 kj
Fett51.67 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater94.36 g
Sukker22.9 g
Protein17.47 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bank sitrongress lett med en skje. Varm opp en smule olivenolje* og en klatt smør* i mellomstor gryte på middels høy varme. Tilsett sitrongress og stek i 1-2 min eller til velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt\* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk og alt vannet er absorbert. Fjern sitrongress før servering.

2

Riv limeskall og skjær lime i båter. Del avokado i to og fjern stein. Grav innmaten ut med en skje og skjær i tynne skiver. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Grovhakk peanøtter.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor stekepanne og stek peanøtter i 2-3 min eller til lett ristede. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Ta stekepannen av komfyren og rør inn sesamfrø. La kjøle en smule og rør inn limesaft [½ ss | 1 ss] og halvdelen av honningen. Smak til med salt* og pepper*. Overfør til en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett kidneybønner og stek i 1-2 min. Senk til lav varme og tilsett en klype limeskall, asiatisk woksaus [½ , 2P], soyasaus og resterende honning. Stek i 1-2 min eller til sausen tykner.

5

Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål. Bland salatmix, en skvett limesaft, en smule olivenolje*, halvdelen av vårløk og en klype salt* og pepper* i en bolle.

6

Anrett ris i skåler. Fordel kidneybønner, kålsalat, avokado og asiatisk majones ovenpå risen. Topp med peanøttsalsa i midten og pynt med resterende vårløk.