Skip to main content
Vegetarisk chili sin carne
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kjølende rømme

Lyst på en kulinarisk reise til Mexico? Her er det bare å slenge seg på! Vi lager en fenomenal vegetarisk chili sin carne med vegetardeig, løk, gulrot og paprika. Vi skal også være rause med Tex-Mex-krydderet! Som tilbehør kan vi friste med luftig ris, kjølende rømme og sprø tortillachips.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Bygg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

1 stk

Løk

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Paprika, grønn

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

390 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

195 g

Kidneybønner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder: Soya, Gluten, Bygg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

2 stk

Gulrot

1 stk

Koriander

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ss

Ketchup til saus

1 dl

Vann til saus

1 ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier953 kcal
Energi (kj)3988 kj
Fett30 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater148.3 g
Sukker28 g
Fiber42.4 g
Protein38.8 g
Natrium847.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered grønnsaker
2

Finhakk løk.

Skjær paprika og gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.

Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.

Stek løk og gulrot
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vegetardeig og krydder
4

Tilsett vegetardeig og paprika, og stek videre i 4-5 min, eller til grønnsakene begynner å bli myke.

Tilsett Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Lag saus
5

Tilsett hakkede tomater, ketchup, soyasaus, sriracha, kidneybønner og vann. Kok opp og senk til middels varme.

La putre i 5-6 min, eller til lett tyknet.

Tilsett sukker og en klype salt og pepper.

I mellomtiden, grovhakk koriander.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp sriracha!

Server
6

Anrett ris og vegetarisk chili sin carne i skåler.

Topp med rømme og koriander.

Serveres med tortillachips på siden.