HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon"Saturn Risotto"
topBanner
"Saturn-risotto"

"Saturn-risotto"

med ringer av reker, "komettomater" og fersk basilikum

LIGHTYEAR

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Visste du at man kan spise planeter? Vi lover ikke at Norsk Romsenter kan bekrefte dette, men vi vet at Saturn-risottoen vår vil gi dere en ”intergalaktisk” smaksopplevelse! Med sprø reker, kremet risotto, delikate tomater og fersk basilikum vil denne retten raskt bli en ny middagsfavoritt for hele familien.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:SulfitterSkalldyrSelleriMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(InneholderSulfitter, SkalldyrKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

250 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

½ stk

Sitron

2 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

2 g

Hvitløksflørt

50 g

Ricotta

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

5 dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier537 kcal
Energi (kj)2245 kj
Fett14.94 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater68.08 g
Sukker8.4 g
Protein26.94 g
Natrium204 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Stekebrett
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og halvparten av hvitløken under omrøring i 2-3 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

2

Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], hvitløksflørt [½ pakke, 2P] og grønnsaksbuljong [½ pakke, 2P] i stekepannen. Kok opp og fjern fra varmen. Overfør risottoen forsiktig til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er absorbert og risen er ‘al dente’ TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.

3

Del cherrytomater i to, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over balsamico, en skvett olivenolje* og strø over en klype sukker* om ønskelig. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen.

4

Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Bland ricotta [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en skål. Sett til side. Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek reker, en klype sitronskall og resterende hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Rør spinat, cherrytomater, finrevet ost, en klype sitronskall og en stor skvett sitronsaft forsiktig inn i risottoen. Krydre med en god klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* om risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor til med salt og pepper.

6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med reker. Hell ricottablandingen over og pynt med resterende basilikum. Server resterende sitronbåter på siden.